Smslån

Vilket kreditkort passar dina behov?

Kortios test

Smslån från flera långivare

Snabblån, även känt som smslån har växt allt mer i popularitet och uppmärksamhet under de senaste åren. Från att ha varit en ny och tidigare helt okänd modell så har teknologins framfart och det snabbt utvecklande samhället tagit fram en helt ny marknad. Mikrolån och snabblån är idag någonting som tiotusentals svenskar använder sig utav varje år, och anledningarna till att ta ett lån kan variera kraftigt. Ibland så bjuder livet på oförutsedda överraskningar, och där inte traditionella banker riktigt passar in så finns det utrymme och plats för aktörer inom billiga smslån istället.

Smslån utan kreditupplysning

Jämfört med de vanliga lånemodellerna du hittar hos storbankerna så kommer ofta snabblån med en lite högre prislapp fast smidigare ansöknings och godkännande-process. Av just den anledningen har det blivit så populärt att ta ett smslån för att snabbt säkerhetsställa betalningsförmåga där tillfälliga svackor kan behöva rättas till. Det kan till exempel vara en oförutsedd faktura för veterinären, en avgift man inte hade räknat med eller en bil som går sönder. Anledningen varför vi tar snabblån varierar alltså i hög grad.

Räntan för ett smslån är generellt sett mycket hög. Detta på grund av den förhållandevis höga avgiften, som ofta ligger omkring 10% av lånebeloppet. Att lånet sedan normalt betalas tillbaka redan efter en månad blir den effektiva räntan för lånet ovanligt hög. Om lånet istället hade gällt för ett helt år hade räntan beräknats vara omkring 12 gånger lägre. Dessa höga kostnader gör att smslånen inte alltid är att föredra.

Om ditt smslån inte betalas tillbaka på utsatt datum kommer långivaren att skicka ut en påminnelse via posten. Normalt läggs då en ytterligare påminnelseavgift på, vilket brukar vara omkring 50-150 kronor. Det är då mycket viktigt att betala in dessa pengar så fort som möjligt för att undvika flera påminnelseavgifter. Ett lån som förfaller till betalning riskerar till slut att gå vidare till Kronofogden och kommer då att stiga ytterligare i kostnader.

En ansökan behandlas normalt omgående, eller senast nästkommande vardag. Ofta får den sökande ett preliminärt svar direkt på skärmen, och pengarna betalas i de flesta fall ut redan samma dag eller nästkommande vardag. Detta är snabblånets kännetecken, och pengarna finns alltså normalt tillgängliga på ditt konto mycket snabbt efter att ansökan godkänns.

Snabba lån och mikrolån på framfart

Det är ingen slump att mikrolån och smslån har fullkomligt exploderat i popularitet under de senaste åren i Sverige. Den ekonomiska modellen som vårt samhälle har vaggats in i efter såväl finanskriser som räntehöjningar har påverkat hur många människor lever. Osäkerhet, ekonomisk stress och press från alla håll och kanter har tyvärr blivit en verklighet – där smslån och snabblån kan vara en nödvändig stöttpelare för många. Särskilt under tillfällen då oförutsedda eller oplanerade utgifter slår till i vardagslivet. Men likadant som det är en stöttpelare för somliga kan för vissa bli ett hål i plånboken. Var därför försiktig och se till att planera dina lån noggrant innan du tar beslut.

Gratis smslån låter såklart lite märkligt när man hör det. Men vad det egentligen innebär är att du inte behöver betala någon extra avgift för lånet. D.v.s. om du lånar 3 000 kronor så behöver du enbart betala igen samma belopp. Det tillkommer alltså ingen extra kostnad. Somliga långivare och aktörer bjuder ”gratis” smslån den första gången du lånar. Om du efter det beslutar för att antingen förlänga lånet eller ta ett nytt kommer du få betala en standardavgift.

Smslån via internet

Smslån maxgräns – hur mycket kan man låna?

Lånebeloppen för ett smslån varierar, men oftast börjar det på minimum 1 000 SEK och somliga aktörer erbjuder lånebelopp på så mycket som 20 000 SEK. Återbetalningstiden varierar även den naturligtvis, och du hittar alternativ från snabb återbetalning på enbart 30 dagar till flertalet månader. Vanligtvis betalar du igen hela lånet inklusive låneavgiften på det sista betalningsdatumet. Det innebär att om du lånar för 3 000 SEK och lånekostnaden är 450 SEK så måste du återbetala 3 450 SEK.

Låna utan kreditupplysning eller UC

Nyfiken på smslån utan UC? Ett snabblån utan kreditupplysning är en modell som vissa kreditörer ägnar sig åt och erbjuder på marknaden. I korthet innebär detta att du slipper kreditupplysning när du ansöker om ditt lån. Så om du har ekonomiska utmaningar sedan tidigare som belastar och drar ner ditt ekonomiska rykte hos eventuella låneaktörer så tas inte detta med i beaktning.

Verifiering – så fungerar det

Att bli verifierad för smslån sker enligt många olika modeller. Vanligast för billiga smslån online är att lånegivaren antingen ringer upp dig som lånetagare för att ställa några verifieringsfrågor. Alternativt så kan du också behöva verifiera dig via bank-ID eller e-legitimation. För dig som inte har bank-id kan du skaffa det enkelt genom att kontakta din bank.

Ansöka smslån 6 000 kronor

För dig som vill ansöka om smslån online och vara säker på att du blir godkänd kan det vara smart att låna som max upp till 6 000 kronor. Under 6 000 kronor så är det ofta automatiska processer i långivarens hemsida som avgör hurvida du får låna eller inte. Ifall du skulle vilja låna utöver det beloppet så kan det krävas en manuell granskning. I praktiken innebär detta att du kan slippa kreditupplysning för smslån om du lånar ett lägre belopp, exempelvis.

Smslån över 10 000 kronor – finns det?

Finns smslån över 10 000 kronor? Absolut. Även fast det kanske inte är det mest vanliga beloppet att låna så erbjuder många aktörer smslån upp till 20 000 kronor (eller ibland till och med mer). Du bör dock förutsätta att det är betydligt mer rigorösa kontroller på en djupare nivå ifall du lånar belopp i den graden. Att låna pengar utan kreditupplysning är mer eller mindre uteslutet eller mycket svårt, och du bör därför i fall vid tidigare skulder överse andra alternativ på marknaden.

Billiga snabblån & smslån online

Att låna pengar har aldrig varit enklare än år 2016, och att snabbt behöva täta till luckor i ens ekonomi vid oförutsedda händelser behöver inte längre innebära katastrof. Du har säkert hört talas om det tidigare, nämligen låneformen som blivit allt mer populär och välanvänd – smslån.

Det var inte länge sedan ett lån innebar långa ansökningsprocesser hos storbankerna. Möten, genomgångar och rigorösa kontroller har alltid utgjort grunden i processen för lån. Fram tills för ett par år sedan, då de så kallade mikrolånen kom fram på marknaden. Ett mikrolån kan också kännas igen med sina namn smslån eller snabblån, och innebär att du inte längre enbart behöver vända dig till stora banker för att låna pengar. Istället kan du låna mindre belopp med en mycket snabbare ansökningsprocess och godkännande.

Smslån allt mer populära

Av den anledningen har smslån ökat så mycket i popularitet bland oss svenskar. Ibland vill man bara snabbt kunna låna en tillfällig summa pengar för att snabbt täcka till ett hål i ens plånbok. Kanske det är en oförutsedd utgift eller faktura, men det kan också vara vid tillfällen såsom extra semesterpengar eller av andra anledningar. Att låna pengar via sms går snabbt och smidigt, och man kan gör det online direkt framför datorn eller mobiltelefonen. Oftast så får man veta direkt under ansökningsprocessen ifall ens lån godkänns eller inte (via en så kallad kreditupplysning). Under förutsättning man inte har några stora skulder eller betalningsanmärkningar går det därför att låna pengar mycket snabbt jämfört med förut.

Spara pengar genom att välja rätt

Så hur gör man då om man vill hitta billiga smslån på nätet? Att smslån och snabblån brukar vara förknippade med höga avgifter och kostnader är ingen nyhet. Och visst är det sant. Slår man ut var den effektiva räntan är under samma period som ett vanligt lån via banken blir det betydligt dyrare. Det man ofta glömmer är dock att ett smslån sker under en mycket kortare period, exempelvis en månad eller två. Detta innebär att den faktiska avgiften för att låna pengar inte blir mer än ett par hundralappar oftast. Under förutsättning man betalar igen i tid d.v.s. Att hitta billiga smslån är alltså ingen omöjlighet, utan tvärtom har marknaden blivit så utsatt för konkurrens att låneaktörer försöker göra vad som helst för att få dig som kund. Exempelvis genom att erbjuda avgiftsfria lån första gången du lånar eller möjlighet att skjuta upp återbetalningar kostnadsfritt.

Låna pengar via sms

Att låna pengar via sms eller på nätet har tyvärr blivit en nödvändighet för vissa, och då kan det vara skönt att veta att det faktiskt finns låneaktörer som bryr sig och har koll. Se därför till att med omsorg välja rätt låneinstitut och erbjudande innan du lånar pengar. För att på så sätt se till att du lånar pengar enligt den modell och form som är bäst för dig och din ekonomi. Att hitta det billigaste smslånet är någonting som alla klarar av med lite tid och efterforskningar. Så se till att noggrant överväga ditt snabblån eller smslån – så kommer allt gå bra.