Lendify

Lendify P2P lån

 • Upp till 300 000:-
 • Upp till 10 år
 • Låna av privatpersoner

Savelend

Savelend p2p lån

 • Upp till 5 000:-
 • 15-30 dagars kredit
 • Låna av privatpersoner

Frogtail

Frogtail p2p

 • Upp till 50 000:-
 • Flexibel återbetalningstid
 • Enkel hemsida

P2P lån (peer to peer lån)

Det är helt och hållet genomförbart att inte gå genom kreditinstitut vid lån utan istället låna pengar av privatpersoner. Detta är även känt som Peer to Peer lån eller P2P. Vilket innebär att man använder sig av ett nätverk med privatpersoner för att låna pengar. Det fungerar på precis samma sätt som ett vanligt snabblån och du har samma ramar för återbetalning och avgifter. Detta innebär att du behöver betala igen pengarna inom exempelvis 30 dagar hos de allra flesta P2P lån som du kan hitta. Det finns emellertid somliga alternativ där återbetalningsmodellen skiljer sig och är med flexibel.

Lån över längre perioder

Lån som sträcker sig över längre perioder är mer benägna att ha mindre stressfulla återbetalningskrav i form av tid och datum. Så för dig som letar efter lån som inte behöver återbetalas på enbart 30 dagar så kan P2P lån vara ett alternativ som är fullgott. Ifall oturen skulle vara framme och du behöver skjuta på återbetalningen av ett lån så kan även många låneaktörer inom peer to peer lån vara generösa med låneförlängningar.

Säkra P2P lån

Snabblån av privatpersoner

Att låna av privatpersoner kan för många erbjuda en mer trygg och lättviktig modell än att gå via ett kreditinstitut. På så sätt kan du försäkra dig om att du hittar ett avtal och lånemodell som passar dina specifika behov.

 

Billigare än vanliga lån

När du går via ett peer to peer lån så brukar det ofta bli en billigare lånekostnad och på så sätt vara ett mer säkert alternativ. Att jämföra olika erbjudanden själv är därför viktigt även inom P2P.

 

En mer flexibel lösning

När du lånar av privatpersoner via P2P så är det ofta möjligt att förhandla om återbetalningen och kraven på helt andra villkor än hos privata låneinstitut. På så sätt kan du enklare försäkra dig om att du kommer kunna betala igen lånet.

 

Billiga lån av privatpersoner

Idag svämmar marknaden av snabblån och smslån fullkomligt över av olika erbjudanden, lånemodeller och varianter. Det senaste i trenden av snabblån har dessutom tagit steget utanför stora låneföretag och institut i form av snabba och billiga P2P lån. Ett P2P lån (eller peer to peer lån som det också kallas) är en ny typ av lån som innebär att man kan låna pengar av privatpersoner – och det är enklare än du tror.

Låna pengar av privatpersoner en allt mer populär lånmodell

Att låna pengar av privatpersoner via så kallade P2P lån har ökat mer och mer i popularitet. Så hur kommer detta sig egentligen? Vad är det som gör att de vanliga smslånen inte duger till längre? Sanningen är att P2P lån enbart är ett komplement till vanliga mikrolån som finns på marknaden. De fungerar egentligen på ganska snarlika sätt när det kommer till ansökningsprocess och att få sin ansökan godkänd. Likt med andra snabblån så kan du hitta billiga P2P lån överallt på internet ifall man letar lite. Ansökningen sker i vanlig ordning via en hemsida och ett antal steg som man måste gå igenom. Oftast så ställs det krav på dig som låntagare att man såklart ska kunna betala igen lånet som man tar, och att man inte har några gamla skulder som ligger kvar. Det är därför som lånet generellt enbart brukar beviljas efter kreditupplysning (eller UC som det också kallas). Det finns emellertid likt med andra lånemodeller även P2P lån utan UC.

Varför P2P lån – fördelar och nackdelar

Så varför ska man då ens ha med P2P lån och lån av privatpersoner med i sin beräkning innan man lånar? Det är faktiskt ganska smart och beroende på din lånesituation så kanske låna pengar av privatpersoner passar just dig. Här kommer de vanligaste fördelarna med ett peer to peer lån;

 • Kan vara billigare än vanliga snabblån och mikrolån till följd av lägre avgifter och räntor

 • Inte lika hårda krav på återbetalningstider

 • Det är enklare och mer flexibelt att lägga om sitt lån och skjuta upp återbetalningstiden om det krävs

 • Villkoren är aldrig hugget i sten – då du inte lånar av ett stort företag utan en eller flera privatpersoner kan villkoren förhandlas mer enkelt till din fördel.

Som du kanske märker finns det alltså rätt många fördelar med P2P lån om man jämför med andra typer av lån.

Sammanfattning peer to peer lån

Lånemarknaden är i konstant utveckling och ibland kan man behöva ett snabbt tillskott till sin kassa. När du sätter dig ner och jämför olika alternativ, kostnader och återbetalningsplaner inför ett lån kan det därför vara mycket klyftigt att ta med peer to peer lån i din beräkning. Ofta kan det bli billigare och mer strategiskt när det kommer till en rad olika faktorer. Så om du inte redan har gjort det, ta en titt närmare på P2P lån. Att låna pengar av privatpersoner låter kanske lite konstigt, men tiderna förändras och med teknikens framfart så behöver man inte ens känna varandra för att kunna göra det. Så ta tillvara på möjligheten du med!