Jämför alla företagslån och hitta bästa lånet

Vi hjälper dig som behöver låna pengar till företag att hitta ett bra företagslån. Här kan du som vill starta upp ett helt nytt företag eller investera i ditt redan existerande företag jämföra olika företagslån. Enklast att hitta bra lån är det att använda en låneförmedlare så får du förslag från flera olika låneföretag. På så sätt kan du enkelt jämföra räntor och andra kostnader. Dessutom tas det bara en kreditupplysning trots att man får flera olika låneförslag.

Låneförmedlare av företagslån

FöretagTypInfoMaxbeloppLöptidTid till utbetalningRäntaMer info
3000 kr per lånlendoLåneförmedlareLendo är en låneförmedlare som tar fram låneförslag från 15 långivare så att du kan hitta det lån med lägst totalkostnad och villkor för ditt företag. Alla bolagsformer är välkomna att ansöka, även nystartade. Det är helt kostnadsfritt och tar 1 minut att göra en ansökan. Du får besked inom max 24 timmar på vardagar. Det tas bara en kreditupplysning hos UC på företaget. Några långivare tar upplysningar från andra kreditinformationstjänster också men detta påverkar inte företagets kreditvärdighet. 2 000 000 kr6-60 månaderVarierarIndividuellMer info
1500 kr per lånfakturinoLåneförmedlare Fakturino jämför kostnadsfritt upp till 20 banker och finansbolag åt dig så du kan hitta ett bra företagslån. Jämför snabbt och enkelt företagslån för alla typer av bolag från 25 000 till 60 miljoner kronor. Inom 24 timmar på vardagar får du en sammanställning av alla bud och du kan enkelt jämföra låneförslagen och välja långivaren som ger dig bäst ränta och villkor. Pengarna betalas ut till ditt konto inom några dagar.60 000 000 kr1-60 månaderVarierarIndividuellMer info
1500 kr per lånKrea FöretagslånLåneförmedlareLåna från 10 000 kr och upp till 5 miljoner på ditt företag. Du får upp till 20 förslag med en ansökan, helt kostnadsfritt och ej bindande. BankID används för ökad säkerhet. När du skickar in en ansökan görs en kreditupplysning på företaget men inte på dig som privatperson. Även om upp till över 20 banker och långivare tar del av informationen registreras endast 1 kreditupplysning på ditt företag och 1 kreditupplysning på dig om du är borgensman. Inom 48 timmar tar långivarna del av din ansökan och återkommer med låneförslag till dig. Om du vill gå vidare med något av låneförslagen kontaktar långivaren dig för att slutföra processen och betala ut lånet.5 000 000 kr1-60 månaderVarierarIndividuellMer info

 

Här hittar du Sveriges bästa företagslån

Vi har samlat alla Sveriges bästa långivare som erbjuder lån till företag på en enda sida här hos oss. För dig som vill låna pengar till företag så innebär detta att du kommer få betydligt bättre chanser att få ditt lån beviljat men det innebär också att du får ökade chanser att kunna spara pengar då du kan få ditt företagslån till en lägre räntekostnad.

Genom att jämföra olika företagslån här på vår sida så kan du genom att välja rätt långivare här hos oss faktiskt både spara hundralappar och tusenlappar varje månad. Ett bra företagslån innebär förutom en lägre räntekostnad även bra övriga villkor på ditt lån, detta erbjuder också de långivare som du kan hitta här hos oss.

Det kostar ingenting att använda våra jämförelsetjänster men det är också bra att veta om att vi själva inte är en långivare som du kan låna pengar till företag hos, vår sida är helt enkelt till för att du ska kunna få hjälp att hitta ett riktigt bra företagslån som passar dig och ditt nya eller redan existerande företag.

Läs mer om de olika företagslånen nedan och klicka dig vidare till låneföretagen för mer detaljerad info.

Företagslån

FöretagTypInfoMaxbeloppLöptidTid till utbetalningRäntaMer info
2,8% per lånfrodaFöretagslånFroda erbjuder företagslån för företagare och med sin digitala tjänst ger dig lån till de bästa villkoren. Tack vare en helt digital ansökan får du en offert inom några minuter. Ingen krånglig administration utan en helautomatisk kreditbedömning som baseras på ditt företags försäljning ger dig snabbt ett rättvist pris. Tacka ja till offerten och signera enkelt digitalt. Du har pengarna på kontot inom 24 timmar. Froda tar ingen UC men som ett komplement till företagets transaktionshistorik tas en kreditupplysning på företaget via Bisnode. Eftersom Froda inte tar en kreditupplysning på personen så påverkas inte din personliga kreditvärdighet.2 000 000 kr1-36 månader1 dagIndividuellMer info
2100 kr per lånApprovaFöretagslånLåna 30 000 - 300 000 kronor med individuell prissättning och utbetalning samma dag. Med hjälp av BankID gör du snabbt och enkelt en ansökan. Approva inhämtar en kreditupplysning av Bisnode. Prisgaranti gäller om du får lägre ränta av en konkurrent.300 000 kr2-18 månaderSamma dagIndividuellMer info
2000 kr per låncapitalboxFöretagslånAnsök om företagslån på bara 5 minuter och låna 20 000 - 2 000 000 kr. Ansök om ett företagslån på nolltid utan onödigt pappersarbete. Inga ansökningsavgifter och inga dolda avgifter. Ansökan godkänns normalt på en arbetsdag och utbetalning av lånet sker samma dag. Beslut baserade på kassaflöde och inte bara på kreditpoäng. Första återbetalningen på företagslån är efter 30 dagar och det finns möjlighet till två betalningsfria månader per år. Den genomsnittliga räntan på företagslånet varierar beroende på din verksamhet.2 000 000 kr1-24 månaderSamma dagIndividuellMer info
2000 kr per lånqredFöretagslån Låna från 10 000 kronor upp till 1 000 000 kronor. Det tar 1 minut att ansöka, 1 timme för att få en icke-bindande offert och pengarna betalas ut samma dag. Qred tar ingen kreditupplysning hos UC på dig som privatperson utan använder Creditsafe för att avgöra din kreditvärdighet.1 000 000 kr6-18 månaderSamma dagIndividuellMer info
2000 kr per lånoprFöretagslånOPR-Företagslån erbjuder företagslån från 30 000 upp till 500 000 kronor med 1-12 månaders återbetalningstid. Lånetjänsten lämpar sig för företag med oregelbundet kassaflöde eller oförutsedda ekonomiska utgifter. Som kund hos OPR Företagslån får man 20% återbetalning av den totala avgiften vid lånets slut förutsatt att man betalat sina fakturor i tid. Ansök och få besked redan idag. Vid beviljat lån sker utbetalning samma dag! Prissättningen är öppen och tydlig där alla lånesummor och tider har en fast uppläggningsavgift som innehåller alla kostnader som hör till lånet. Återbetalningen av lånet sker genom lika stora månatliga betalningar och redan på förhand vet du exakt vad företaget måste betala för lånet. OPR tar en kreditupplysning hos Creditsafe och den påverkar varken rating, scoring eller framtida kreditomdömen hos andra aktörer.500 000 kr1-12 månaderSamma dagIndividuellMer info

 

Vad kan man ansöka om företagslån till?

låna pengar för att starta företagIdag så finns det flera aktörer och långivare än någonsin i Sverige och som kan erbjuda nyblivna- som erfarna företagare att låna pengar till företag, detta gäller som sagt oavsett om du vill starta upp en helt ny verksamhet eller om du vill investera i det företag som du redan har byggt upp.

Med ett företagslån så kan du göra de investeringar i företaget som du själv anser nödvändiga. Även om detta område såklart kan skilja sig väldigt mycket från företag till företag och beroende på vilken typ av verksamhet som man också sysslar med så är det ändå vanligt att många ansöker om företagslån för att:

  • Köpa eller hyra nya mera passande lokaler.
  • Anställa ny personal.
  • För att betala en eller flera Pr-kampanjer.
  • För att kunna expandera verksamheten nationellt som internationellt.
  • För att betala oförutsedda kostnader.
  • Köpa nya maskiner eller annan utrustning till företaget. Hit räknas även fordon som bil, buss, släpvagn eller kontorsmaterial som datorer och övrigt förbrukningsmaterial.

Företagslån med låg ränta

Att låna pengar till företag är en av de lånetyper som man traditionellt sett oftast kan få till låg ränta. Detta beror som oftast på att man också kan lämna en pant eller en säkerhet på sitt företagslån.

Säkerheten för lånet avser som oftast det som du vill köpa med ditt företagslån. För att förtydliga detta än mera, vill du exempelvis köpa ny maskinutrustning eller nya tjänstebilar till ditt företag så kan banken eller långivaren som oftast bevilja dig ett företagslån med lägre räntekostnad.

Anledningen till detta är att banken eller långivaren i exemplet här ovan kan ha den maskinutrustning eller de tjänstebilar du vill köpa som pant för företagslånet. Panten ger en ökad trygghet för bank och långivare att det ska få sina pengar tillbaka och de är även här i sin lagliga rätt att kunna sälja maskinutrustning eller tjänstebilarna om du av någon anledning inte klarar av att avbetala ditt företagslån.

Pengarna som de får in genom att avbetala det du har köpt går i detta fall till de skulder du har till banken eller till långivaren, intäkterna från försäljningen kan både helt eller delvis gå till den kvarvarande skulden som du har till fordringsägarna.

En lägre ränta kan också fås på ett företagslån om du har en medlåntagare, till exempel om ni är flera som har företaget tillsammans och där ni ansöker om lånet ihop. Här minskar också risken för bank eller långivare och även här så kan som oftast en fördelaktig låneränta erbjudas till er som företagare.

Som alltid när det gäller alla lånetyper i Sverige så gäller det också att kunna ha en god kreditvärdighet när man vill ansöka om lån, detta då det enligt lag alltid kommer att tas en kreditupplysning när du ansöker om ditt lån.

Lån till företag utan säkerhet

låna pengar utan säkerhet med företagslånDet är dock inte alla som har möjlighet att ansöka om ett företagslån hos någon av de stora traditionella bankerna. En anledning till detta kan ofta vara att man inte har en kreditvärdighet som anses vara god nog av någon av storbankerna.

I alla dessa fallen så finns det fortsatt goda möjligheter att kunna låna pengar till företag men där det ofta istället kan bli fråga om ett rent privatlån. Ett privatlån kan också användas på så vis att du använder lånet till det du behöver ha dom till vad gäller ditt företag. Ett privatlån blir på så vis ett lån till företag utan säkerhet då ingen pant, det vill säga, inga fysiska ägodelar kommer att finnas som krav för lånet.

Då ett lån till företag utan säkerhet innebär en högre risk för banker och långivare så kan som oftast inte lika höga lånesummor erbjudas och räntekostnaden blir som också oftast högre. Även här så ökar dina chanser markant att få ditt lån till företag utan säkerhet beviljat och till lägre kostnad när du jämför företagslån här på vår sida.

Precis som vid lån till företag med säkerhet så är ett lån till företag utan säkerhet väldigt beroende på vilken kreditvärdighet du kan uppvisa via den obligatoriska kreditupplysningen som kommer att tas.

En annan skillnad mellan dessa två är att när du ansöker om ett företagslån hos någon av de vanliga få storbankerna så kommer du även fysiskt att få boka ett eller flera möten med din bank och där i detalj gå igenom det som du önskar ansöka om lån till.

Genom att använda någon av alla de långivare som också erbjuder företagslån här hos oss så kan du istället göra detta lugnt och tryggt hemifrån via din dator, alltid genom att först och främst ha jämfört företagslån och erbjudanden innan du skickar in din ansökan.

Du får som oftast svar på din skärm omgående och när du får ett beviljat företagslån så sker som oftast en utbetalning till ditt konto inom 24 timmar, ibland så kan det ta något längre tid än så beroende på handläggningstid och beroende på när i veckan du ansökt om ditt lån.

Vanliga frågor och svar om företagslån!

Hur mycket kan jag låna till mitt företag?

Detta skiljer sig från person till person och från företag till företag. Ansöker du om lån som enskild näringsidkare och där verksamheten ska till att starta upp så kommer din kreditvärdighet att vara avgörande, en god kreditvärdighet ger ökade möjligheter att få ett högre lån, en lägre kreditvärdighet ger som oftast möjlighet att låna en lägre summa. Om du istället ansöker om ett lån där du kanske har en företagspartner som du ansöker om lånet tillsammans med eller om verksamheten redan har varit igång ett tag och där du kan uppvisa en god omsättning i företaget, så kan som oftast betydligt högre summor också kunna lånas.

Hur förbättrar jag min kreditvärdighet om jag vill låna pengar till företag längre fram?

Det är en god tanke att omgående börja förbättra sin kreditvärdighet, inte minst om man vet med sig att man vill ansöka om ett företagslån längre fram. Anledningen till detta är att det ofta är en längre process att båda förbättra sin kreditvärdighet som det också är en lång process att starta upp ett företag. Som alltid så gäller att göra sig av med dyra lån och krediter, försök att samla dina lån hos en enda bank eller långivare. Lättare sagt än gjort kan vara att försöka öka sina intäkter, men som fortsatt är viktigt för en förbättrad kreditvärdighet. Dra heller inte på dig onödiga kreditupplysningar eller betalningsanmärkningar och försök även att inleda ett månadssparande.

Vilken typ av bolagsform behöver jag ha för att kunna låna pengar till företag?

De allra flesta långivare kräver att du har ett aktiebolag (AB), ett handelsbolag (HB) eller att du har en enskild firma registrerad. Det finns även en del företag som beviljar företagslån om du har ett registrerat kommanditbolag (KB). Oavsett vilken bolagsform som man än väljer så behöver företaget vanligtvis också vara registrerat i Sverige. Som alltid så kan skillnader förekomma beroende på vilken långivare som man vill ansöka om företagslån hos, gå igenom detta på förhand innan du skickar iväg din ansökan så att du verkligen vet vad som gäller hos den eller de långivare som intresserar dig.

Kan jag låna till att starta aktiebolag?

Det finns möjligheter att kunna ta lån för detta hos flera av våra långivare här på vår sida. Bra att ändå veta om är att det kostar lite mera att starta ett aktiebolag då det kräver en kapitalinsats på minst 25 000 kronor.

Kan jag använda ett företagslån till vad jag vill?

Ja, när du har blivit beviljad ditt företagslån hos någon av alla de långivare som du hittar här på vår sida så kan du använda ditt lån till det som du anser vara nödvändigt i ditt företag. Har du i din låneansökan behövt precisera vad det är som du ansöker om lånet till så kan du också behöva bevisa det för långivaren efteråt och att du faktiskt köpt det som du också angivit att du skulle köpa.

Är ett företags lån avgörande för hur mycket vi som företag kan låna?

Ett företags lån vad gäller hur många befintliga lån som man redan har kommer att vara en faktor som avgör hur mycket man kan låna. Har man redan en fungerande verksamhet med god omsättning och där man utan problem klarar av de redan befintliga lånen så har man också goda chanser att få ett ytterligare lån beviljat.

Om jag vill låna till ett helt nytt företag, vad rekommenderar ni?

Till att börja med så rekommenderar vi dig att sätta upp en affärsplan. En mall för affärsplan finns att hitta gratis online. Du behöver också göra en ytterst noggrann företagsbudget över hur mycket pengar som du kommer att behöva låna, här kan du inte gissa summan utan du behöver veta den ner till minsta krona. Du behöver också vara beredd på att du kommer att få göra allt och lite till i ditt företag till en start då det troligtvis inte kommer att finnas resurser att köpa in alla dessa tjänster. Förvänta dig inte heller att du ska kunna allt från start utan var villig att lära dig nya saker och ha viljan att lyckas med ditt företag.

När sedan pengarna kommer in i företaget så kan du sakta börja att köpa in de tjänster du behöver utifrån. En annan viktig sak att också fundera över är att om du ska satsa på ditt företag på heltid direkt från start, här kommer du också vara beroende på att du får intäkter som gör att du inte bara har till företagets kostnader och utgifter utan även till dina egna personliga i form av lön. Det är få företag som går med vinst från start så det är också bra att ha en väl tilltagen buffert eller till och med att ha kvar en trygghetsanställning på hel- eller deltid som tryggar intäkterna i både företaget och din privata ekonomi, sätt dig aldrig i en sits där du äventyrar hela din privata ekonomi.

Väljer du att starta en enskild näringsverksamhet så är det även du som privatperson som står som juridiskt ansvarig när kostnader och utgifter ska betalas, vilket gör att du behöver fundera noga på vilket typ av bolagsform som du ska välja.

Vi rekommenderar dig också att läsa och utbilda dig inom företagsekonomi och marknadsföring, även här så finns otroligt många bra böcker och kurser som man kan hitta gratis eller till en billig kostnad online.

Kan jag betala tillbaka mitt företagslån tidigare om jag skulle önska?

Ja du har alltid möjligheten att kunna betala tillbaka ditt lån tidigare om du skulle vilja det. Har du flera företagslån som du betalar av varje månad så rekommenderar vi dig att du först och främst fokuserar på att betala det eller de företagslån som har de högsta räntekostnaderna. Att betala av dyrare lån och krediter är också en bra månadsbesparing.