Snabblån

Alla kan vi hamna i en situation där vi behöver låna pengar snabbt med snabblån. Faktum är att det är få personer i Sverige idag som inte har eller som aldrig har haft ett lån av något slag, snarare så är det istället precis tvärtom.

Här hos oss så får du hjälp som är i behov av att låna pengar snabbt och enkelt. Vi är inte själva en bank eller en långivare utan vi hjälper dig istället med att jämföra snabblån och andra typer av lån, allt för att du ska kunna hitta ett förmånligt lån till en lägre kostnad.

Genom att använda vår tjänst här på sidan så kommer du att kunna spara både tid och pengar, våra jämförelsetjänster på sidan är alltid gratis för dig att kunna ta del av.

Samtliga kreditbolag och lån som finns här under ett och samma tak står under kontroll av den svenska Finansinspektionen, detta gör att du alltid kan känna dig trygg och säker när du väljer att acceptera ett lån.

Utvalda snabblån

LångivareMaxbeloppLånebeloppLöptidRäntaUtbetalningBet. anm.UCInkomstÅlderMer infoAnsök
650 kr per lånloanstep25 000 kr3000 - 25 000 kr1-24 månader15,40%DirektOkNej150 000 kr18 årGör din ansökan på webbplatsen, smidigt med BankID. Du får ett preliminärt besked på en gång och pengarna sätts in på ditt konto samma dag. När du ansöker om ett lån görs en kreditupplysning via Bisnode. Om du betalar tillbaka pengarna inom 14 dagar efter att lånet betalats ut är det helt kostnadsfritt. Ränta 15,4- 38,4 %Ansök
250 kr per lånbrixo30 000 kr3000 - 30 000 kr12-48 månader25,95%DirektOkNej150 000 kr18 årAnsök på 2 minuter med BankID och låna 3 000 till 30 000 kr med utbetalning samma dag som lånet beviljas. Återbetala enkelt med autogiro. Förtidslös utan extra kostnad. Effektiv ränta: 29,30%. Uppläggningsavgift: 0kr. Aviavgift: 0kr. Representativt exempel: Ett lån på 20 000 kronor till 25,95% bunden ränta som återbetalas under 12 månader med 12 avbetalningar om 1 910 kronor, 0 kr i uppläggningsavgift samt 0 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 29,3%. Totalt att återbetala blir 22 920 kronor. Brixo använder Bisnode för kreditupplysningar.Ansök
Stort 325 / Litet 100 krdaypay20 000 kr1000 - 20 000 kr1-36 mån33,00%1 dagOkNejNej20 årMed Daypay får du besked direkt på skärmen och pengarna inom en dag. Daypay tar UC på lån från 11 000 kr. Återbetalningstiden är 3 år.Att återbetala per månad: 882.23 kr, totalt: 33464.28 kr ((882.23 + 39) * 36 + 300). Effektiv ränta: 44,22%. Årsränta: 33%. Uppläggningsavgift: 300 kr. Aviavgift:39 kr.Ansök
300 kr per lånlumify70 000 kr2000 - 70 000 kr1-12 månader39,50%DirektNejNejNej18 årEn kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 836,65 kr, 1 360,65 kr, 1 324,32 kr, 1 287,99 kr, 1 251,66 kr samt 1 215,33 kr) och 595 kr i uppläggningsavgift, 595 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 114,01 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 276,58 kr. Nu med direktutbetalningar 24/7 alla dagar i veckan. En kreditupplysning tas via företaget Creditsafe.Ansök
500+100 per tillfälleferratum snabblån45 000 kr1000 - 45 000 kr4-46 månader39,60%DirektOkJaNej21 årUtnyttjad kredit om 10 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 12 145 kr (snitt 1012 kr per månad). Effektiv årsränta: 47,64%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 39,60%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr. Vid kontouttag om 10 000 kr är 30 dagars lånekostnad 330,00 kr (dagsränta 0.1085 %) och minsta återbetalning per månad är 400 kr.Ansök

Snabblån när du behöver låna pengar

snabblån enkelt och snabbt

Vilka olika situationer kan då exempelvis uppstå och som gör att du kan behöva låna pengar snabbt och enkelt? Dessa kan såklart variera väldigt stort från person till person och även från familj till familj där den enas behov kan vara helt olika någon annans.

Massor av saker kan ske som att exempelvis bilen går sönder, det kan uppstå en vattenläcka i köket, du kan bli sjukskriven eller t.o.m. arbetslös och det kan till slut verkligen bli dags att gå och laga den där onda tanden hos tandläkaren. I alla dessa fall och i massor av andra dessutom så kan ett snabbt lån vara den tillfälliga lösningen på dina problem.

Det är också precis just detta som alla typer av snabba lån (som även såklart andra lånetyper) också behöver ses, som en bra lösning på en tillfällig situation. Du behöver helt enkelt veta att ett lån är den rätta vägen att gå för dig och att du även kommer att kunna avbetala lånet.

Hur tar du då reda på detta? Den enklaste och smidigaste vägen att gå är att göra upp en bra månadsbudget. En månadsbudget är en sammanställning över alla dina olika intäkter och utgifter som du har under en hel månads tid.

Att sätta upp en månadsbudget är enkelt men kan vara ovant om du aldrig har gjort det tidigare, här finns gott om gratismallar att kunna hitta online när du gör en snabb Googlesökning på tex. ”Budgetmall gratis”. Om du inte vill använda dig av en gratismall så går det också precis lika bra med att använda vanligt papper och penna.

Här är det viktigt att du är ärlig mot dig själv, överskatta eller gissa aldrig dina inkomster då du behöver ha full och ärlig koll på dessa. Detsamma gäller dina utgifter, gissa inte hur mycket din matkostnad är varje vecka, vad restaurangbesöken kostar dig eller hur mycket du tankar upp bilen för varje månad. Du behöver veta dessa kostnader ner till minsta krona.

Om du märker att din privatekonomi också klarar av en extra utgift som ett snabbt lån också innebär, ja då och endast då så bör den tillfälliga lösningen av att låna pengar snabbt och enkelt också vara ett riktigt bra alternativ för dig och din privatekonomi.

Kan man låna pengar snabbt utan UC?

Låna med snabblån utan UCDetta tillhör en av de allra vanligaste frågorna som vi ofta får. Det korta svaret på denna fråga är, ja det går att låna pengar snabbt utan UC. Dock så behöver vi vara väldigt klara och tydliga med att reda ut begreppen här då missförstånd ofta sker.

Att låna pengar snabbt utan UC betyder inte att du kan ansöka om snabba lån utan att någon kreditupplysning inte kommer att tas. Missförståndet som ofta sker här är att väldigt många förväxlar UC med att ingen kreditupplysning kommer att göras, många tror helt enkelt att förkortningen lån utan UC står för kreditupplysning men så är alltså inte fallet.

Ordet eller förkortningen UC står för Upplysningscentralen som är Sveriges äldsta och största kreditupplysningsföretag. När man ser ett kreditbolag erbjuda ”Lån utan UC” så innebär det i själva verket att man ansöker om lånet utan att det är Upplysningscentralen som kommer att utföra själva kreditupplysningen.

Istället så kommer något av Sveriges andra kreditupplysningsföretag att göra kreditupplysningen, detta kan exempelvis vara Creditsafe eller Bisnode som är andra kända kreditupplysningsföretag bakom Upplysningscentralen. En annan myt som vi också gärna vill slå hål på här att det också är vanligt att tro att man kan låna pengar snabbt och enkelt utan att det görs någon kreditupplysning.

En kreditupplysning görs alltid oavsett hur stort eller hur litet lånet är som du ansöker om, anledningen till detta är att det är skrivet så i den svenska lagstiftningen och detta är något man aldrig kan komma undan. Fördelarna med att låna pengar snabbt utan UC och där upplysningen istället görs hos något annat kreditupplysningsföretag är flera:

  • Snabbt, enkelt och smidigt. Hanteringstiden av din ansökan ihop med utbetalningen av ditt lån är ofta snabbare.
  • De är ofta lån som är lite lättare att kunna få beviljade.
  • De är inte lika negativa för din kreditvärdighet.
  • Det finns flera möjligheter till lån trots betalningsanmärkning.
  • Det finns vissa långivare som erbjuder räntefritt lån utan UC under viss period.

Det finns alltså en hel del fördelar med att låna pengar snabbt utan UC. Du kan enkelt och smidigt hitta alla dessa kreditbolag som också kan erbjuda dig detta här hos oss på sidan.

För att få bästa möjliga lånevillkor och erbjudande så glöm inte bort att jämföra alla lån, på så vis så finns både bra med pengar och tid att kunna spara för dig.

Kan man låna pengar snabbt utan inkomst?

Ta ett snabblån utan inkomstEn annan mycket vanlig fråga är om det är möjligt att låna pengar snabbt utan inkomst? Även här är svaret ja men det kräver även en noggrannare förklaring.

Som vi redan har varit inne på så finns det många olika situationer som kan inträffa att man kan behöva låna pengar snabbt och enkelt, en av dessa kan vara att man blir av med sitt arbete och på vis blir utan inkomst.

Även om detta mycket olyckligt skulle ske så betyder det dessvärre inte att ens utgifter inte finns kvar, dessa måste fortsatt betalas oavsett om man har eller inte har en inkomst.

Idag är det möjligt att kunna låna pengar snabbt utan inkomst just för att många olika långivare inte ser till vad du har för inkomst just idag, istället så ser de på din senaste årsdeklaration och vad du hade för inkomst under det föregående året (eftersom man alltid deklarerar ett år i efterskott).

Så här kan en någorlunda god inkomst under det föregångna året göra att du ändå kan få din låneansökan beviljad. Idag så finns det även många som har flera olika anställningar det inkomsterna varierar stort från månad till månad.

Exempel på detta kan vara vid tillfälliga och korta anställningar som sommarvikariat, timvikarier, konsult och föreningsuppdrag m.m. Även här så finns det flera långivare som också tar ställning till detta och som kan öka dina chanser att då lånet beviljat.

Är du själv i en situation där du behöver låna pengar utan inkomst? I sådana fall så kan du hitta flera olika långivare här på sidan som ändå kan acceptera din låneansökan.

Viktigt att tillägga dock är att du också behöver veta om att du kommer att klara av att betala av ditt lån oavsett om du är utan inkomst, du behöver veta om att din situation utan inkomst enbart är tillfällig och att den kommer att förändras i det snaraste.

Vanliga frågor och svar om att låna pengar!

Hur mycket pengar får jag låna?

Detta beror helt på vilken kreditvärdighet som du uppvisar vid en kreditupplysning. Generellt så kan man säga att om du har en bra deklarerad årsinkomst ju högre lån kan du oftast bli beviljad.

De flesta typer av snabba lån som erbjuds i Sverige brukar ligga från 500 kr och upp till 50 000 kr, olika långivare kan erbjuda olika höga lånesummor samt även olika lånevillkor där tex. räntekostnaden är viktig att se över. Som alltid så rekommenderar vi dig att jämföra snabblån med varandra innan du skickar in en ansökan till en utvald långivare.

Jag är i behov av ett snabbt lån, när får jag pengarna?

Detta beror ofta på saker som när du har gjort din ansökan, d.v.s. tid på dygnet och om du har gjort en ansökan under en helgdag eller veckodag, det kan även bero på vilket bankkonto du vill ha din utbetalning till. Snabba lån heter även så av en anledning, de är snabba och enkla att ansöka om samt så sker även utbetalningar snabbt.

Vid en ansökan så har du oftast dina pengar inom någon timme eller två efter att din ansökan har godkänts, beroende på som sagt när ansökan görs.

Det finns även långivare som gör utbetalningar under helgdagar för den som söker snabblån direkt på helgen. Lån direkt utbetalning finns det flera långivare som erbjuder här på sidan, jämför dessa mellan varandra för att se vilket erbjudande som passar dig allra bäst innan du ansöker.

Varför är räntan ofta så hög när man ska låna pengar?

Anledningen till detta är att ett snabblån är ett lån utan säkerhet, de har kortare återbetalningstid (oftast 30 – 90 dagar). Man behöver heller inte ha den allra högsta kreditvärdigheten för att få lånet beviljat, det är helt enkelt lättare att få denna typ av lån än andra lån som exempelvis bolån eller billån där det också finns en säkerhet kring lånet.

Flera långivare som erbjuder dig att låna pengar snabbt och enkelt kan även bevilja dig ett lån med en eller flera betalningsanmärkningar, vilka dessa är kan du enkelt se här hos oss på sidan. Alla dessa anledningar ovan nämnda gör att räntevillkoren oftast är högre.

Långivaren tar helt enkelt ut en högre ränta då det finns en högre risk med dessa lån för långivaren att kunna få sina pengar tillbaka från låntagaren.

Behöver jag ha en fast anställning för att få ett snabblån beviljat?

Nej det behöver du inte, faktum är att de flesta långivare som du kan hitta här på sidan inte har detta som ett krav. Idag så är det väldigt vanligt att många låntagare har flera olika kortare och tidsbestämda anställningar. Exempel på detta kan vara sommarvikariat, timanställda och projektanställda.

Dessa typer av anställningar ökar för varje år som går, långivare har en stor förståelse för att så också är fallet och tittar idag betydligt mera på dina personliga förutsättningar än tidigare.

Om jag tar ett mindre lån direkt utbetalning på 5000 kr, måste jag återbetala allt i en enda summa?

Detta kan du själv bestämma hos många långivare när du väl ansöker om lånet. Vanligtvis så har denna lånetyp en återbetalningstid som gäller mellan en månad och upp till tre månader (30 – 90 dagar) men detta kan även variera från lån till lån, se över detta innan du ansöker.

Hur ansöker jag och hur skriver jag under låneavtalet?

Allt detta görs online på några få minuter. Du gör allt detta genom att klicka på den långivare som du har bestämt dig för här på vår sida. Du slussas sedan vidare till deras hemsida där du snabbt och smidigt får fylla i dina uppgifter.

Du bekräftar din ansökan och skriver under ditt låneavtal med ditt mobila BankID eller BankID på din dator. Du får som oftast svar på skärmen omgående.

Kan jag skjuta på förfallodatumet om jag inte har råd att betala lånet?

Du kan hos många långivare göra en förlängning av lånet, tidigare kunde detta göras hur många gånger man ville. Från juni 2019 så gäller hårdare lagar och regler från den svenska staten och Finansinspektionen som tillåter kreditbolagen att kunna erbjuda sina kunder att göra en förlängning av sitt lån en gång. Vilka långivare som kan erbjuda dig en förlängning av ditt lån kan du också hitta här hos oss på sidan.

Vad är det för skillnad på smslån, snabblån, mobillån och mikrolån?

Alla dessa lån kan ses som en enda lånetyp, ett blancolån, där lånet betyder att det är utan säkerhet. Om man ändå ska ge sig på en ytterligare beskrivning så kan man säga att smslån och mobillån lever kvar från tidigare när man ansökte om sitt lån genom att skicka ett sms till långivaren. En annan form av blancolån är privatlån som är större än snabblån.

Ett mikrolån är oftast ett mindre lån som man kan höra på namnet, oftast så är ett mikrolån upp till 5000 kr. Ett snabblån har oftast högre lånesummor och längre återbetalningstid.

Det som dock alltid förenar dessa olika namn på samma typ av lån är att du ansöker online, får svar omgående och får dina pengar utbetalda väldigt snabbt och enkelt.

Finns det några långivare som kan erbjuda lån utan att kreditupplysning tas?

Nej tyvärr inte, av den enkla anledningen till detta är att det är svensk lag att så alltid måste göras för alla olika typer av lån i Sverige. Detta gäller oavsett lånets storlek och oavsett hos vilken långivare, bank eller webbplats som du än ansöker hos.

Kan ni hjälpa mig att få mitt lån beviljat?

Nej tyvärr inte, detta då vi själva inte är varken någon bank eller långivare. Varje enskild långivare som du hittar här hos oss gör en individuell prövning av din ansökan.

Vår webbplats tjänster är till för dig som behöver låna pengar snabbt och enkelt och där du kan få hjälp att hitta ett billigt och bra lån som passar dig.

Våra tjänster är till för att du ska kunna spara både pengar och tid genom att du kan hitta allt under ett och samma tak hos oss. På så vis så slipper du surfa från sida till sida för att leta efter informationen som du söker. Våra jämförelsetjänster är gratis att använda sig av.