Lån med betalningsanmärkning

Att söka lån och få lån med betalningsanmärkning är fullt möjligt. Det som tidigare varit helt och hållet omöjligt är numera alltså inte det längre. En av de främsta anledningarna till detta är att många långivare idag har betydligt större kunskap och förståelse för låntagarens personliga förutsättningar än vad som var fallet tidigare.

Här har vi listat de svenska långivare som kan ge dig lån trots betalningsanmärkningar. Sortera tabellen efter det som är viktigt för dig genom att klicka på rubrikerna. Klicka på raderna för mer info och på ansök för detaljerad info hos långivaren.

Flera långivare erbjuder lån med betalningsanmärkning

Mängder av situationer kan uppstå som vi själva inte kan förutse och som kan leda till att vi får en eller flera betalningsanmärkningar. Att ha en betalningsanmärkning betyder inte heller automatiskt att man har en usel ekonomi, det drabbar heller inte enbart en viss typ av människor utan kan verkligen hända oss alla.

För många som är i den här situationen så kan det ibland kännas svårt att få lån och för många kan det även kännas som det är omöjligt att få lån, man vet helt enkelt inte vart man ska leta eller hur man ska göra.

Vi hjälper dig på traven att hitta långivare som kan erbjuda dig lån trots betalningsanmärkning och till schyssta villkor, alla med kontroll av Finansinspektionen. Här hos oss så kommer du att hitta flera långivare som beviljar dig som låntagare ett lån trots betalningsanmärkning, här så kommer du också att hitta flera olika långivare som accepterar att du som låntagare har flera betalningsanmärkningar.

Vi råder dig alltid att jämföra långivare med varandra för att kunna hitta vad som blir det bästa lånet för dig. Då vi har samlat alla dessa långivare på en och samma sida här hos oss så kommer du att kunna spara både gott om pengar som värdefull tid.

Lån med betalningsanmärkning

Jämför olika långivare för bäst villkor

Att jämföra långivare på vår sida är helt och hållet gratis och är även något som vi rekommenderar dig att göra. Det är dock bra att veta om att vi själva inte kan låna ut pengar till dig alla som använder vår gratistjänst här på sidan, detta då vi själva inte är någon bank eller långivare.

Vi kan tyvärr heller inte påverka resultatet av din ansökan till någon av de olika långivare som du kan hitta här hos oss. Alla långivare gör sina egna individuella kreditupplysningar och sina egna bedömningar utan att vi kan påverka utgången.

Det som vi dock kan garantera är att du har goda möjligheter att kunna hitta ett bra lån trots betalningsanmärkning och att få lån med svag kreditvärdighet bara du är noggrann med att jämföra långivare och deras olika erbjudanden till dig här på sidan.

Låna pengar med betalningsanmärkning

Att kunna låna pengar med betalningsanmärkning och även med flera anmärkningar är alltså fullt möjligt, men det kan fortsatt ändå betyda att det kan vara svårt att få lån och du kan inte räkna med att hitta billiga lån när du har betalningsanmärkningar.

Att ha hamnat i en situation där man har en eller flera anmärkningar innebär också att man kommer att få ansöka om lån med svag kreditvärdighet. Detta kommer att göra att det finns färre långivare att kunna välja bland då vissa långivare accepterar att en låntagare har en eller flera anmärkningar medan vissa inte accepterar detta överhuvudtaget.

De långivare som accepterar din ansökan om lån med svag kreditvärdighet kan också just på grund av din lägre kreditvärdighet erbjuda dig en högre räntekostnad, detta är även det absolut första och viktigaste att se över för dig som låntagare. Var noggrann med att jämföra räntor då du vill ha ditt lån med en så låg räntekostnad som det bara är möjligt.

Svårare att få lån med svag kreditvärdighet

En svag kreditvärdighet innebär inte enbart att man har en eller flera betalningsanmärkningar vilket också är viktigt att veta om.

Att man enligt en bank eller en långivares bedömning har en lägre kreditvärdighet kan också innebära saker som att man tex. Har en låg taxerad årsinkomst, inga sparade pengar, har flera gjorda kreditupplysningar och har flera aktiva lån hos olika banker eller långivare.

Det bästa du kan göra för att öka din kreditvärdighet är att försöka öka dina intäkter, betala av dina lån och försöka samla dom till en och samma bank eller långivare. Du kan samla dina lån hos någon av de långivare som du hittar här på sidan. Försök även att starta ett månadssparande, detta bevisar för banken att du kan spara pengar. Förutom detta så gäller det såklart att inte dra på sig ytterligare kreditupplysningar eller betalningsanmärkningar.

Lån med betalningsanmärkningar, så ska du tänka och göra!

Att vilja ansöka om lån med betalningsanmärkningar och skulder är väldigt vanligt men kan också kan vara svårt att få beviljat. Hos en av de vanliga storbankerna som exempelvis Handelsbanken, Swedbank och SEB är det mer eller mindre omöjligt att söka lån med betalningsanmärkningar och skulder.

Här bör den viktigast frågan att ställa sig själv först och främst vara om ett ytterligare lån verkligen är rätt alternativ att välja. Att söka nytt lån med betalningsanmärkningar och skulder kommer att belasta en redan ansträngd ekonomi ännu mer.

Om du vill ansöka om lån med svar kreditvärdighet så råder vi dig först att se över om:

  • Det inte finns någon annan utväg att lösa den situation som du har hamnat i, tänk efter flera gånger om det finns någon annan bättre lösning på problemet. Det är enbart om du verkligen kommer fram till att alla andra alternativ och lösningar är uteslutna som ett ytterligare lån bör bli aktuellt.
  • Du behöver veta om att din privatekonomi klarar av en ytterligare belastning med en ytterligare utgift för amortering och räntekostnad varje månad. Det enklaste sättet att ta reda på detta är att göra en ärlig budget över dina inkomster och utgifter varje månad. Förutom att göra en budget för varje månad så är det även bra att göra en budget på längre sikt och då för åtminstone ett år framåt.

Här finns bra hjälp att hitta både online via en snabb googlesökning så som det också oftast går att få gratis vägledning och hjälp hos den kommun som du är folkbokförd i.

Vanliga frågor och svar om lån med betalningsanmärkningar och skulder!

Kan man låna pengar med betalningsanmärkning och utan säkerhet?

Ja det är fullt möjligt att göra så. Det finns flera långivare här på vår sida som kan erbjuda dig att låna pengar med betalningsanmärkning och utan säkerhet. Att lånet är utan säkerhet innebär att lånet blir ett s.k blancolån där ingen av dina ägodelar kommer att tas som pant för lånet så som det gör för lån med säkerhet (bolån, bilån, företagslån m.fl).

Då lån med betalningsanmärkningar och skulder kommer att innebära en lägre kreditvärdighet för dig så kan oftast lån med högre räntekostnader erbjudas från långivarna. Jämför dessa lån här hos oss, genom att göra detta kan du spara gott om pengar och tid.

Hur snabbt kan jag få mitt lån utbetalt?

Alla långivare som erbjuder snabblån och som du kan hitta här hos oss har väldigt snabba utbetalningstider, oftast så kan du ha dina pengar på ditt konto inom någon timme eller två. Att få lån trots betalningsanmärkning svar direkt är möjligt då du ansöker om dessa lån via din dator eller din mobil och med svar på en gång.

Det som också avgör hur snabbt som du kan få dina pengar utbetalda beror även på vilken tid på dygnet eller i veckan som du ansöker om ditt lån. Det finns även långivare som gör utbetalningar under kvällar och helger, du hittar även dessa här på vår sida.

Kan jag få lån trots betalningsanmärkning utan UC?

Ja detta är möjligt att ta lån utan UC, du hittar flera långivare här hos oss som kan bevilja dig ett lån trots betalningsanmärkning utan UC. Det står också klart och tydligt hos de långivare som du kan hitta här på sidan om de använder sig av UC eller inte. Om dessa långivare inte använder sig av UC så kommer det stå vilket annat kreditupplysningsföretag man istället använder sig av.

Kan jag få lån med anmärkningar utan att en kreditupplysning görs?

Nej tyvärr inte. Det är lag på att en kreditupplysning måste göras när man ansöker om ett lån i Sverige. Detta gäller oavsett hur stor eller liten lånesumman är, oavsett vilken låntyp som lånet gäller och oavsett vem eller vilka banker eller långivare som man ansöker om lån hos.

Kan man få lån med skuldsaldo?

Att få lån för skuldsatta eller lån med skuldsaldo som du har aktivt hos flera banker eller långivare är möjligt. Att ansöka om ett nytt lån med skuldsaldo hos en av de större bankerna i Sverige och att sedan få det beviljat kan dock bli väldigt svårt.

Det kan vara betydligt lättare att bli beviljad lån för skuldsatta hos andra aktörer och långivare som du exempelvis kan hitta här hos oss på sidan. Det som är väldigt viktigt att veta om är att det inte är möjligt att få lån med skuldsaldo som är aktivt hos Kronofogden eller att du har en aktiv anmärkning hos Kronofogden.

En anmärkning hos Kronofogden ligger kvar i 3 år efter att din skuld har blivit helt betald och under denna tid så är det inte möjligt att få ett lån bevijat hos någon bank eller långivare.

Vad händer om jag inte betalar mitt lån i tid?

Om du inte klarar av att göra din månadsbetalning i tid så kommer din långivare till en start att skicka ut en betalningspåminnelse, på denna så tillkommer även en avgift.

Om du trots en eller även flera påminnelser från din långivare ändå inte kan betala din skuld så kommer långivaren att skicka vidare din skuld till ett inkassoföretag. Dessa får då överta uppgifter att försöka driva in skulden. Inkassoföretaget kommer också i sin tur att lägga på en ytterligare avgift på sin faktura/fakturor till dig.

Om du inte fortsatt inte kommer att klara av att betala din skuld så kommer långivaren att skicka vidare din skuld till Kronofogdemyndigheten, som i sin tur får i uppdrag att försöka driva in skulden. Om detta skulle ske så kommer även Kronofogden att lägga på sina egna avgifter på sina faktura/fakturor och du riskerar även att få en betalningsanmärkning registrerad på dig.

Kronofogden har även rätt att göra en sk. utmätning. En utmätning från Kronofogden kan innebära att de drar en viss del av din lön varje månad tills dess att din skuld är helt och hållet betald. Om du inte några intäkter så kan Kronofogden istället göra utmätning genom att de tar ägodelar som du har som de låter gå till försäljning för att helt eller delvis betala din skuld.

En anmärkning hos Kronofogden ligger kvar i 3 års tid efter att du helt har avbetalt din skuld, under denna tid så kommer du inte att kunna ta någon nytt lån och du kommer heller inte kunna köpa något mot avbetalning.

Det är med andra ord ytterst viktigt att du sköter dina månadsbetalningar som du och din långivar har kommit överens om. Skulle du märka att du får problem att faktiskt klara av detta, kontakta genast din långivare och berätta detta.

Långivare är sällan omöjliga att komma överens om och då de självfallet även vill ha sina pengar tillbaka som de också har lånat ut till dig så kan ni gemensamt komma överens om en återbetalningsplan som faktiskt också fungerar för dig.

Är lån med anmärkningar samma sak som att man har en anmärkning hos Kronofogden?

Nej lån med anmärkningar hos ett kreditupplysningsföretag är en sak och att man har en anmärkning hos Kronofogden behöver nödvändigtvis inte betyda samma sak.

Skillnaden kan vara att man har fått en anmärkning genom att man inte kunnat betala sitt lån till sin långivare och att ett inkassoföretag fått i uppgift att driva in skulden men att du kan ha hunnit med att betalat din skuld till dessa innan dessa har hunnit med att skickat din skuld vidare till Kronofogden.

I detta exempel så kommer du enbart att ha en anmärkning när ett kreditupplysningsföretag gör den obligatoriska kreditupplysningen när du gör en ny ansökan om lån hos en bank eller hos långivare. Här är det fortsatt möjligt att kunna få ett nytt lån beviljat, de långivare som kan erbjuda dig detta finner du bland annat också här på vår sida.

Du har i det här exemplet alltså ingen anmärkning hos Kronofogden då ärendet och skulden hann regleras innan inkassoföretaget skickade ärendet vidare till Kronofogden.

Däremot om du inte lyckats betala din skuld till varken långivare eller till inkassoföretaget så kommer ärendet gå vidare till Kronofogden. När väl ärendet har gått hit så kommer du per automatik ha anmärkning hos långivare, kreditupplysningsföretag och hos Kronofogden.

En anmärkning hos Kronofogden ligger kvar i 3 år efter att du helt avbetalt din skuld, så som vi också varit inne på tidigare. Efter dessa 3 år så försvinner anmärkningen helt och kommer inte att synas vid en ny lånansökan hos bank eller långivare. Under tiden som anmärkningen ligger kvar hos Kronofogden så är det omöjligt att kunna ta nytt lån, helt enligt svensk lag.

Kan jag ta lån med anmärkningar men ändå låna till vad jag vill?

Ja det är möjligt att ta lån trots anmärkningar och utan att precisera vad du vill använda dina pengar till. Här är ett bra snabblån, sms lån eller mikrolån att rekommendera från en bra långivare, detta då det oftast är denna lånetyp som kan möjliggöra ett lån med anmärkningar. Glöm bara inte att jämföra lån och långivare som du hittar här innan du ansöker.

Kan man få sms lån med skuldsaldo?

Ja det är möjligt att få sms lån med skuldsaldo. Det är få människor som inte har skulder i Sverige idag, det är möjligt att få lån trots betalningsanmärkning, skulder och låg kreditvärdighet. Det som är viktigast här är att du har några aktiva anmärkningar hos den svenska Kronofogden då ett nytt lån inte kommer att vara möjligt så länge som anmärkningen finns kvar.

Hur vet jag om jag kan få låna pengar trots betalningsanmärkningar?

Det kommer du att få reda på omedelbart efter att du skickat in din ansökan på skärmen. Börja med att jämföra lån som du hittar på vår sida, jämför och se vart du kan få bäst räntevillkor för ditt lån. Efter att du har hittat en långivare som passar dig så klickar du dig in på deras annons hos oss, du blir sedan skickad vidare till deras hemsida där du snabbt och enkelt fyller i din ansökan, denna får du svar på omgående.

Det som avgör om du kommer att få ditt lån beviljat eller ej är den kreditupplysning som långivaren kommer att göra, den är obligatorisk enligt svensk lag. Förutom detta så kan långivaren också ha egna villkor som du behöver uppnå för att kunna få lån hos dom, dessa villkor hittar du också klart och tydligt i deras annons hos oss.

Vad innebär en betalningsanmärkning?