kortbetalningarKreditkort

På den här sidan har vi valt att presentera de bästa erbjudanden på billiga kreditkort från en rad olika leverantörer. Samtliga kommer såklart från svenska kreditgivare och har noggrant övervägts i våra tester samt genomgångar. Du kan bland annat läsa om de olika fördelarna och nackdelarna med olika kreditkort som erbjuds, deras prisbild samt eventuella krav på ansökningar. Oavsett vilken leverantör du beslutar dig för så finns det alltid vissa faktorer som är fördelaktiga. Exempelvis avgifter för kreditkort som såklart alltid vill hållas låga, hur mycket kredit som erbjuds samt eventuella bonusar.

Skaffa kreditkort

För att skaffa kreditkort så krävs det alltid efterforskning och investerad tid. Av just den anledningen finns den här som hemsidan, där vi hjälper dig att reda ut eventuella frågeställningar. Generellt kan man dock säga att kraven för att bli beviljad kreditkort är att man har en säker anställning samt saknar betalningsanmärkningar. Att skaffa kreditkort med betalningsanmärkning är därför ingen lätt match, och för dig som sedan tidigare har skulder kan det därför kanske vara smidigare med ett snabblån utan kreditkoll. För dig som däremot inte har betalningsanmärkningar och tillfälligt behöver leva på kredit kan det däremot vara smidigare att skaffa ett kreditkort. Då får du också möjligheten att välja hur snabbt din skuld skall återbetalas.

Kostnad för olika kort

Kreditkort tillkommer nästan alltid med en årsavgift så vidare du inte spenderar väldigt mycket på kredit (då kan årsavgiften bli gratis). Utöver årsavgiften kan det ibland tillkomma andra kostnader i form av räntor och avgifter. Det kanske låter konstigt varför man skulle välja ett kreditkort, men beroende på levnadsvanor och livsstil kan det ibland vara riktigt smart. För dig som reser mycket kan det exempelvis ingå reseförsäkring om du bokar biljetterna via kreditkortet, eller rabatter när du hyr bil eller köper varor i allmänhet. Se därför till att noggrant kolla igenom bonusprogrammen och fördelarna med respektive kreditkort för att på så sätt försäkra sig om du får det bästa erbjudandet för just dig. Kreditkort med låg årsavgift är att föredra.

Info om kreditkort

Bra att tänka på

De flesta kreditkort är utrustade med både en magnetremsa och ett chip. Tidigare användes främst magnetremsan vid köp och uttag i bankomater, men chipet har det senaste årtiondet fått allt mer fokus, tack vare högre säkerhet och mindre känslighet för problem med avmagnetisering.

Mått och storlek på kreditkort

De flesta svenska kreditkort håller samma dimensioner rent storleksmässigt. Storleken är 85,60 × 53,98 mm, och kan inte göras varken större eller mindre av praktiska skäl. Digitala varianter och lösningar på betalningsmedel genom till exempel mobiltelefoner har börjat komma på senare år.

De allra flesta kreditkortsgivare erbjuder alltid samma storlekar på kreditkorten. Detta är även känt som dimensioner eller mått där det allra vanligaste är 85,6 gånger 53,98 mm. Av kompabilitetsskäl så kan kreditkorten inte tryckas i andra mått, för annars skulle dom inte passa i alla maskiner och bankomater.

Du har säkert redan nu ett kort i plånboken från någon av dem, nämligen VISA och Mastercard. Dessa är de mest populära utgivarna av kreditkort i Sverige. Men vi hittar också aktörer såsom Diners Club och American Express i listan av kreditkort.

Vanliga utgivare

De vanligaste utgivarna av kontokort och kreditkort är VISA och Mastercard, som ger ut ett stort antal kort för olika ändamål. Det finns dock en uppsjö av andra kortutgivare på marknaden, och det som skiljer sig mest är kortets finesser i form av rabattsystem, försäkringar och självklart kortets pris.

Månadsbetalning

Att använda kreditkort innebär att du vid varje månadsslut betalar hela eller delar av din använda & kvarvarande kreditskuld.

En billig lösning

Kreditkort är ett av de absolut billigaste alternativen för dig som behöver få snabba monetära tillskott i den privata ekonomin.

Ansök om valfri kreditgräns

När du ansöker om kreditkort väljer du också vilken kreditgräns du vill ha på ditt kort. Du använder sedan delar av krediten.

Att tänka på inför valet

I princip alla kreditkort i Sverige kommer med chip. Om du ska resa till länder där chip ännu inte används så kan du emellertid falla tillbaka på magnetremsan och istället skriva på ett kvitto. Om du är i Sverige så kan du dock förvänta dig att de allra flesta transaktionerna måste signeras med din personliga PIN-kod och chip istället för kvitto.

Månadsbetalning

Så fort du använder ditt kreditkort kommer du alltid få en månadsbetalning. Detta innebär att du i slutet av varje månad betalar det samlade beloppet du spenderat de senaste 30 dagarna. Antingen i en stöt eller i omgångar.

Kreditkort billigt och smart

Det är faktiskt billigt att använda sig utav ett kreditkort om man jämför med andra lånemodeller. Räntorna är ofta lägre och du kan själv bestämma när du vill handla på kredit eller inte . Du behöver alltså inte använda jobbiga ansökningsprocesser eller verifieringar för att få använda kredit när du väl fått ditt kreditkort godkänt.

Ifall du ansöker om ett kreditkort så kan du också passa på att besluta den övre kreditgränsen. Kreditgräns för kreditkort skiljer sig därför åt olika beroende på vad du som ägare beslutar dig att lägga dig på för nivå. En kreditgräns kan vara ett smart sätt att undvika otrevliga överraskningar på fakturan i slutet av månaden.

Så hittar du bästa erbjudandet

Kreditkort kan ge en många fördelar i livet jämfört med vanliga bankkort (mer formellt kända som debitkort). Det kan ge dig allt ifrån tillgång till lounger på flygplatser till fördelar vid bokningar av hotell och biljetter. Somliga kreditkortsgivare kan ge dig billiga eller gratis biljetter till härlig underhållning i form av konserter och föreställningar. De positiva effekterna av ett kreditkort kan vara många beroende på ens vanor och avtal. Så hur hittar man egentligen billiga kreditkort som är prisvärda och har lönsamma bonusprogram?

Att välja rätt kreditkort

Att välja rätt kreditkort är enklare än vad man tror. Sanningen är att man inte behöver vänta på att rätt erbjudanden ska komma till en själv. Utan tvärtom så kan man nu för tiden hitta alla erbjudandena själv direkt på nätet. Det var inte länge sedan som bara banker erbjöd erbjudanden och kreditkort till sina kunder. Nu för tiden har emellertid allt ifrån flygbolag till mataffärer börjat med kreditkortserbjudanden för sina kunder, vilket öppnar möjligheter för betydligt större utbud.

Ställ krav på kortutgivaren

Så hur väljer man rätt kreditkort? Det beror såklart på vilka krav man ställer som kund. De allra flesta söker emellertid efter billiga kreditkort där kostnaderna är låga. Kostnader för ett kreditkort kan till exempel vara ränta, förseningsavgifter eller årsavgifter. Det är därför viktigt att se till att läsa igenom avtal och erbjudanden noggrant innan man skriver under någonting, för att på så sätt undvika oförutsedda och mindre trevliga överraskningar. Till exempel kan ett kreditkort med låg årsavgift fortfarande ha en hög ränta, och vice versa kan ett kreditkort med lite lägre ränta ha en högre årsavgift.

Bästa kreditkortet

Så vilket är det bästa kreditkortet? Det beror såklart på vilken situation man befinner sig i och vilken typ av kreditkort man letar efter. För dig som flyger mycket kan det vara smart att tjäna extra bonuspoäng hos flygbolaget genom att använda deras eget kreditkort. Medan för dig som har en större familj och ofta storhandlar kan njuta av större fördelar med ett kreditkort vars utgivare är till exempel ICA. Så det är alltså inte en helt enkel fråga att besvara vilket som är det bästa kreditkortet. För det är inte alltid så enkelt att det billigaste kreditkortet nödvändigtvis är det bästa för just dig och din vardagskonsumtion. På kreditkortsidan.se hittar du en topplista på de bästa kreditkorten just nu. Men ha i åtanke att denna lista inte nödvändigtvis är anpassad för alla.

Jämföra billigaste kreditkorten på nätet

Se därför till att jämföra billiga kreditkort online eller på nätet innan du beslutar dig för ett visst erbjudande. Att lägga ner tid och energi på att leta efter erbjudanden lönar sig alltid i slutändan, särskilt den ekonomiska aspekten. För ett kreditkort kommer såklart alltid med ett ansvar, och den första delen i det ansvarstagandet kommer i samband med tecknandet av kreditkortet. Se till att helt enkelt använda kreditkortet med omsorg och vid rätt tillfällen, samtidigt som du är vaksam på eventuella avgifter som kan ticka iväg eller inbetalningar som kan bli försenade. Allt detta kan du enkelt göra genom att jämföra kreditkort på nätet och se vad du som kund får mest nytta av. Med andra ord – se till att leta ordentligt innan du fattar eventuella beslut!