Lån utan säkerhet

Vill du låna pengar utan säkerhet så kan du göra det med snabblån och SMS lån som är mindre lån upp till 50 000 kr. Blancolån och privatlån är större lån utan säkerhet och du kan använda pengarna till vad du vill.

Så här fungerar lån utan säkerhet

Ett lån utan säkerhet innebär ett lån där banken eller långivaren inte kommer att ha något som du önskar köpa som pant för pengarna som de lånar ut till dig. Att vilja låna pengar utan säkerhet är en av de vanligaste låneformerna i Sverige idag där alla dessa varianter med lån av pengar oftast går under ett och samma samlingsnamn – blancolån.

Även om blancolån är det vanligaste samlingsnamnet för denna typ av lån så är det heller inte ovanligt att de även kallas för privat lån eller snabblån, till snabblån så räknas även sms lån och mikrolån. För att beskriva skillnaderna ytterligare mellan lån utan säkerhet och lån med säkerhet så kan man vid lån med säkerhet säga att banken eller långivaren som lånar ut pengarna till dig även vill känna sig säkra på att de kommer att få tillbaka sina pengar.

Detta kan de göra genom att de har en säkerhet eller pant för det som du gärna önskar köpa för pengarna som du vill låna av banken eller långivaren. De vanligaste typerna av lån med säkerhet är när du önskar låna pengar till en ny bostad eller bil. När du vill köpa ny bostad så är bolån den lånetyp som blir aktuell för dig.

Vid ett bolån så utgör helt enkelt själva bostaden bankens eller långivarens pant för lånet. När du vill köpa en ny bil så är heter lånetypen billån och här utgör själva bilen säkerheten för lånet. Som långivare så har man ett återtagandeförbehåll hos den bank eller långivare som lånet finns hos fram tills dess att bostaden eller bilen är helt och hållet avbetalad.

Vid lån med säkerhet så är även banken och långivaren i sin fulla lagliga rätt att sälja din pant, som bostad eller bil i exemplen här ovan, om du inte skulle klara av att fullfölja din del av avtalet med banken eller långivaren. Detta är oftast billigaste lånet tack vare säkerheten.

Blancolån är lån utan säkerhet

Blancolån är en sorts lån utan säkerhet

Ett blancolån utan säkerhet ställer inte lika höga krav på dig som låntagare för att faktiskt kunna få ditt lån beviljat så som ett lån med säkerhet gör. Villkoren och kraven från banker och långivare är betydligt frikostigare och du behöver som oftast inte heller precisera vad du vill använda dina pengar till.

Som låntagare så behöver du heller inte boka tid för besök på ditt lokala bankkontor för att diskutera ett eventuellt lån. Vid ett blancolån så kan du enkelt och smidigt söka ett lån med låg ränta utan säkerhet från hemmets trygga vrå. Du ansöker via din dator eller din mobil och får som allra oftast svar på din ansökan direkt på skärmen.

Om du får ditt lån beviljat så går det också oftast väldigt snabbt tills dess att du har dina pengar utbetalda till ditt konto, det är till och med vanligt att du kan ha dina pengar inom någon till ett par timmar efter det att du har fått ditt lån beviljat.

Ett blancolån hos en långivare har som oftast också lägre summor att kunna låna samt så har de som oftast även betydligt högre räntekostnader. Att räntekostnaderna är högre beror i huvudsak på att det inte finns någon pant/säkerhet för lånet så som ett lån med säkerhet utger för en bank eller långivare.

Att räntekostnader är högre beror också på de lägre kraven som här också ställs. Det är vanligt att långivare accepterar låntagare som har en lägre kreditvärdighet och där både och flera betalningsanmärkningar kan förekomma och att man trots detta kan bli beviljad sig sitt lån, tack vara detta så kan långivaren också känna sig orolig för att få igen sitt lån och kan då enbart erbjuda en högre räntekostnad för att lånet ska kunna beviljas.

Ett blancolån som exempelvis ett snabblån, har också betydligt snabbare återbetalningstider än vad ett privat lån eller vad ett lån med säkerhet oftast har. För de allra minsta snabblånen från 500kr och upp till några tusenlappar så kan det ofta vara en månad eller ett par månaders återbetalningstid som gäller.

Letar du lån med låg ränta utan säkerhet?

Alla dessa hittar du hos oss här på sidan. Välj ett blancolån med låg ränta utan säkerhet som passar dig och din privatekonomi allra bäst.

Jämför alla dessa blancolån som du kan hitta hos oss och ansök till dom som du kan få lägst räntekostnad hos och bra övriga personliga villkor för ditt blancolån.

Vi är inte själva en bank eller en långivare som du kan låna pengar direkt igenom, vi kan inte heller inte påverka om ditt lån blir beviljat eller inte hos någon av alla de olika långivarna som du kan hitta här hos oss.

Det vi dock alltid kan garantera dig är att du kommer att hitta nätets mest fördelaktiga blancolån här på vår sida. Genom att använda våra jämförelsetjänster så kommer du att ha betydligt bättre möjligheter att kunna få ditt lån beviljat.

Förutom detta så får du även mycket goda möjligheter att också kunna spara gott om pengar och tid. Att använda våra jämförelsetjänster är helt och hållet gratis här hos oss.

Privatlån är en vanlig form av blancolån utan säkerhet

Ett privatlån är som man också kan höra på namnet ett lån som tas individuellt som enskild låntagare. Ett privat lån är avsett för privat konsumtion där du som låntagare själv bestämmer vad du vill använda dina pengar till.

Ett privat lån kan ibland ses som ett mellanting mellan lån med säkerhet och lån utan säkerhet. Detta då man även kan låna högre summor med ett privat lån, ha längre återbetalningstid på sitt lån men även kan ha en säkerhet i form av en eller flera borgensmän på sitt lån.

Att ha en borgensman (eller flera) innebär att man har en fysisk person som går i god för dig att du också kommer att kunna avbetala lånet som du och banken eller långivaren också kommit överens om.

Skulle du mot förmodan inte kunna klara av att betala tillbaka ditt lån så är det viktigt att veta om att banken då är i sin rätt att kräva tillbaka sina pengar ifrån den eller de som är borgensmän på ditt lån. I Sverige så är det vanligast att nära släkt och vänner oftast är borgensmän där banken eller långivaren kräver detta.

Ett privat lån med en eller flera borgensmän utger i detta fall en säkerhet för banken eller långivaren och där dessa som oftast även kan erbjuda dig en längre räntekostnad för lånet. För att få ett så bra lån som möjligt och till en så låg räntekostnad som möjligt är det som alltid viktigast att du också kan uppvisa en god kreditvärdighet när du ansöker om lånet.

Vanliga frågor och svar om att låna pengar utan säkerhet!

Finns det lån med låg ränta utan säkerhet?

Ja det finns det. Här på vår sida så kan du hitta bra erbjudanden från flera olika långivare vad gäller lån med låg ränta utan säkerhet för lånet. De lån som du kan hitta här hos oss för detta är alla typer av blancolån, det vill säga: privatlån, snabblån och sms lån.

Hur mycket pengar får jag låna?

Hur mycket pengar du får låna beror främst på:

  • Hur god kreditvärdighet du har. Med högre kreditvärdighet så får du som oftast låna högre belopp och med en lägre kreditvärdighet så beviljas lägre lånesummor.
  • Om lånet ska vara utan säkerhet (blancolån) eller med säkerhet (bolån, billån, företagslån).
  • Om du ska ansöka om lånet själv eller om du har någon medlåntagare. Om du har en eller flera borgensmän för lånet kan också påverka.
  • Vilken bank eller långivare du ansöker hos.

Hur snabbt får jag mina pengar?

Om du ansöker om ett snabblån via någon av de långivare som du kan hitta här hos oss så har alla dessa väldigt snabba utbetalningstider. Beroende på när på dygnet och när i veckan som du ansöker så kan du ha dina pengar på ditt konto inom någon timme som snabbast.

Du finner till och med vissa långivare som gör utbetalningar både under kvällar och helger här hos oss. När en långivare gör en manuell prövning av din ansökan så kan det ta lite längre tid innan du får ditt lån utbetalt, det är sällan som det tar mer tid än 24 timmar tills dess att du får ditt lån utbetalt till ditt bankkonto.

Kan man låna pengar utan säkerhet trots betalningsanmärkning?

Ja det är möjligt. Oftast så är det långivare som erbjuder snabblån som kan erbjuda dig detta, du hittar alla dessa hos oss.

Glöm inte att jämföra deras lån och erbjudanden här på sidan innan du ansöker, på så vis så kan du få bäst villkor för ditt lån som gör att du sparar både pengar och tid. Att jämföra lån på förhand ökar även dina möjligheter till att faktiskt också få ditt lån beviljat.

Kan man ta ett privat lån utan att kreditupplysning görs?

Vid alla typer av lån (oavsett lånetyp) som man ansöker genom en bank eller en annan långivare i Sverige så måste alltid en kreditupplysning tas, helt enligt vad som är svensk lag. Tar man däremot ett privat lån genom exempelvis släkt eller vänner så är lånet enbart mellan er och ingen kreditupplysning skickas in.

Är lånet privat mellan dig och en icke bank eller långivare så kan det ändå vara bra att ha er överenskommelse skriven emellan båda parterna om detta skulle behövas.

Kan man låna pengar utan säkerhet trots Kronofogden?

Nej tyvärr inte. Man kan vare sig låna pengar med eller utan säkerhet när man har en aktiv anmärkning eller skuld hos den svenska Kronofogdemyndigheten. En anmärkning hos Kronofogden ligger kvar i 3 års tid och framåt räknat från det datum som man helt avbetalat sin skuld till Kronofogden.

Kan alla låna pengar utan säkerhet?

Nej så är det inte. Varje långivare och bank har till att börja med sina egna krav och villkor när de beslutar om att bevilja en ansökan eller inte, de har olika krav då de helt enkelt är olika företag. Jämför deras krav och villkor här hos oss innan du skickar in din ansökan så att du på förhand vet om att du faktiskt uppfyller de krav som ställs för att få ditt lån beviljat.

På detta vis så sparar du pengar och undviker även att en kreditupplysning annars kommer att tas helt i onödan, vilket enbart kommer att vara negativt för din kreditvärdighet. Det finns dock vissa grundkrav som de flesta långivare ställer:

  • Du behöver vara 18 år fyllda.
  • Du behöver vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige.
  • Du behöver ha en taxerad årsinkomst om oftast minst 120 000 kr/år.
  • Du får inte ha någon aktiv anmärkning hos Kronofogden.

Kan jag låna till att lösa andra lån?

Du kan ha möjlighet att låna för att lösa andra lån. Faktum är att detta är ett bra sätt att betala mindre för sina lån, genom att samla alla lån på ett och samma ställe och till en lägre räntekostnad än dina befintliga lån som du söker för att kunna lösa.

Jämför långivare hos oss som erbjuder dig att samla dyra lån och krediter hos dom, genom att göra detta så får du en möjlighet att kunna spara både hundralappar och även tusenlappar varje månad.

Kan man låna pengar till vad man vill?

På mindre lån utan säkerhet så kan du låna pengar till vad du vill, du behöver med andra ord inte berätta för långivaren som du har hittat här hos oss vad det är du vill använda lånet till. För dyrare privatlån hos vissa långivare så kan du behöva precisera vad du vill använda lånet till och detta gäller även såklart för lån med säkerhet som bolån, billån och företagslån.

Kan man ta lån utan säkerhet som också erbjuder betalningsfria månader?

Ja det är också möjlighet att hitta långivare som erbjuder betalningsfria månad/månader här hos oss. Oftast så är då kravet (om flera månader) att månaderna inte är sammanhängande med varandra och att det åtminstone är en (eller flera månader) emellan.

Det finns även långivare som erbjuder sm slån där du mot viss avgift kan skjuta fram din betalning i 30 dagar. Här skulle även ett kreditkortslån kunna vara ett bra alternativ där du kan handla nu men betala en månad senare. Med ett kreditkortslån så finns det alltså möjligt att betala i efterskott, förutom att handla varor eller tjänster med ditt kreditkort så kan du även göra kontantuttag i bank eller uttagsautomat.