Låna pengar utan ränta

Att låna pengar utan ränta är tro det eller ej fullt ut möjligt. Idag så finns det många långivare på den svenska marknaden som erbjuder sina kunder att låna pengar räntefritt. Detta är billigaste lånet du kan få så räntefria lån är värda att leta efter.

Det ställer som oftast en del krav på dig som låntagare för att kunna få ett eller till och med flera räntefria lån beviljade. Som oftast så kan en långivare endast erbjuda dig att låna pengar räntefritt när du blir helt ny kund hos dom, du får alltså inte vara kund sedan tidigare.

Räntefria lån hos en eller flera olika långivare innebär också som oftast att ditt lån blir räntefritt upp till en specifik summa eller under en viss löptid som lånet gäller. Här kan alltid villkor och krav skilja sig från långivare till långivare, just därför blir det extra viktigt för dig att på förhand också jämföra långivare som erbjuder dig att låna pengar räntefritt.

Om det är ett räntefritt lån som tilltalar dig, ta då möjligheten i akt att ta hjälp av våra gratistjänster här på vår sida. För att hjälpa dig på vägen så har vi samlat långivare som erbjuder lån utan ränta, du finner alla här på en och samma sida. När du använder våra tjänster så får du helt enkelt större möjligheter att kunna spara pengar och tid.

Lån utan ränta

Låna pengar utan räntaEtt lån utan ränta är inte samma sak som att lånet inte behöver betalas tillbaka till långivaren. Lånet ska alltid betalas tillbaka så som du och långivaren på förhand också har kommit överens om. Att kunna låna pengar räntefritt kan nästan låta för bra för att vara sant, att det är möjligt kan förklaras med att det idag finns en enorm konkurrens mellan så många olika långivare i Sverige.

Konkurrensen är med andra ord mördande och för att kunna locka nya kunder och för att skilja sig från mängden så finns det alltså flera långivare som erbjuder räntefria lån till sina nya kunder. Det är inte ovanligt att en långivare oftast tar ut en fast kostnad för ett räntefritt lån, denna fasta avgift blir i sådana fall den enda intäkt som långivaren får för ditt lån.

Sedan så ska det också såklart tilläggas att långivaren som också beviljar ditt ett räntefritt lån också hoppas på att du ska komma tillbaka som en återkommande kund till dom längre fram. Lånetypen som gäller för lån utan ränta är snabblån, d.v.s. lån som du kan ansöka via din dator eller din mobiltelefon.

Ansökningen sker via skärmen och kan göras vart du än önskar bara du har en fungerande internetuppkopplingen. Du får även svar på din ansökan omedelbart på skärmen och lånebeloppet utbetalas som oftast inom någon timme eller två beroende på när du gjort din ansökan. Då lån utan ränta innebär en viss risk för den eller de långivare som också lånar ut pengarna till dig så kan oftast mindre lånesummor lånas, som oftast upp till ca 5000 – 6000 kr.

Det finns även vissa aktörer som kan erbjuda högre lånesummor men då som privatlån. Här ställs även som oftast högre krav på dig för att få det räntefria lånet beviljat från långivaren. Det är heller inte ovanligt att den räntefria delen av lånet enbart gäller under en eller som högst några månader. Som alltid när det gäller en låneansökan, även om det är frågan om ett lån utan ränta, så tas en kreditupplysning när du också skickat in din låneansökan.

Räntefritt lån

Hur fungerar då ett räntefritt snabblån i praktiken? Det unika med denna lånetyp (dit även sms lån och mikrolån räknas) är att du inte betalar någonting för att få låna pengar.

Ingen ränta läggs till på lånet och du betalar normalt sett heller ingen uppläggningsavgift eller aviavgift för lånet. Det enda som du har förbundit dig till är också att betala tillbaka lånet enligt de gällande villkoren för lånet och summan som står på fakturan för lånet.

Här kan det som sagt ingå en fast kostnad som också är en engångskostnad som du kan behöva betala för lånet. Läs över villkoren noggrant innan du skickar in din ansökan. Du ansöker som vi redan varit inne på online genom att välja någon av de olika långivare här hos oss på sidan som erbjuder lån utan ränta.

Du skickar in din ansökan enkelt och smidigt och får även verifiera att du är just du och ingen annan via ditt BankID eller mobila ID, du får svar på din ansökan direkt på skärmen och utbetalningstiden tills dess att du har pengarna på ditt konto är också väldigt snabba.

Det finns vissa långivare som erbjuder lån utan ränta som även erbjuder utbetalningar kvällstid och även under lördagar och söndagar, du hittar även dessa långivare här hos oss.

En annan typ av räntefritt lån är också när en eller flera privatpersoner lånar ut pengar till en annan privatperson, exempelvis från vän till vän eller från föräldrar till barn osv. Denna låneform är inget vi kommer gå in mera på här då det inte sker genom ett företag så som en bank eller en långivare är. Det kan dock vara bra att vara medveten om det kan vara bra att ha ett lånekontrakt uppgjort mellan partnerna trots det att ingen ränta förekommer.

Vanliga frågor och svar om att låna pengar utan ränta!

Hur mycket pengar får jag låna utan ränta?

Detta är helt beroende på vilken långivare som du vill låna hos, olika långivare erbjuder olika höga lånesummor. Som oftast så brukar det vara möjligt att låna som mest ca 5000 – 6000 kr när det gäller snabblån. Det finns även långivare som erbjuder högre summor som privatlån, dock så är lånekraven hårdare för att få lånet beviljat. Om och hur mycket du får låna beror även på om du varit kund sedan tidigare samt även vad för kreditvärdighet du kan uppvisa.

Kan jag låna utan ränta och utan kreditupplysning?

Nej det är tyvärr inte möjligt. I Sverige finns det en lag som säger att när man ansöker om ett lån, oavsett summan på lånet, så ska alltid en kreditupplysning göras hos ett kreditupplysningsföretag. Att komma ifrån en kreditupplysning är alltså inte möjligt om inte lånet sker från privatperson till privatperson och inte genom bank eller långivare.

Kan jag ta ett räntefritt lån 24 månader och använda pengarna till vad jag vill?

Ja det finns möjligheter att ansöka om ett räntefritt lån 24 månader. Du hittar ett stort urval av långivare här hos oss på sidan som kan bevilja ett räntefritt lån 24 månader men du hittar även långivare som kan erbjuda både kortare och längre löptid på ditt lån. Jämför alla dessa långivare på förhand och läs noga igenom villkoren som gäller innan du väljer att skicka in din ansökan, detta gör att du kan spara in kostnader.

Kan jag låna pengar räntefritt med anmärkning hos Kronofogden?

Det är tyvärr inte möjligt att låna pengar räntefritt genom en bank eller långivare i Sverige när en aktiv anmärkning hos Kronofogden finns. De enda räntefria lån som är möjliga med en aktiv anmärkning hos Kronofogden är om lånet sker från privatperson till privatperson och inte genom ansökan hos långivare eller bank.

Finns det några allmänna krav för att få ett räntefritt lån?

Kraven och villkoren är som oftast olika från långivare till långivare som kan erbjuda dig ett lån utan ränta. Här behöver du specifikt gå in på varje långivare här på vår sida som erbjuder räntefria lån för att se över vilka krav och villkor som också gäller.

Generellt sätt så gäller det att du är 18 år fyllda, är folkbokförd i Sverige med svenskt medborgarskap, inte har några aktiva anmärkningar hos Kronofogdemyndigheten samt att du har en taxerad årsinkomst av minst ca 120 000 kr.

Kan man få lån utan ränta och utan UC?

Ja det är möjligt att ansöka om lån utan ränta utan att UC används. Var dock uppmärksam på att UC betyder Upplysningscentralen (kreditupplysningsföretag) och att det inte betyder att någon kreditupplysning inte kommer att göras. Att en långivare inte använder sig av UC innebär istället att de använder sig av något annat kreditupplysningsföretag.

Hos varje långivare som du kan hitta här hos oss så framkommer det klart och tydligt om långivaren använder sig av UC eller av annat kreditupplysningsföretag.

Kan man ansöka om flera lån utan ränta hos olika långivare?

Ja det kan man göra. Var dock uppmärksam på att du i sådana fall ansöker till en eller flera långivare som du inte varit kund hos sedan tidigare. Var också säker på att du uppfyller de krav som långivaren ställer samt att du också är medveten om att det kommer att tas en kreditupplysning för varje enskild låneansökan som du skickar in.

Kan man ansöka om räntefria lån via mobilen?

Ja det är möjligt att ansöka om räntefria lån via mobilen eller via din dator om du hellre skulle föredra det. Du kommer att få bekräfta din låneansökan genom verifiering av mobilt BankID eller via vanligt BankID, som oftast får du svar på din ansökan genast på skärmen.

Vilka är de största fördelarna och nackdelarna med lån utan ränta?

De största fördelarna är utan tvekan att du inte betalar någon räntekostnad för ditt lån, du betalar alltså enbart tillbaka den summa som du har lånat, tex. Har du lånat 5000 kr så är det också 5000 kr som du ska betala tillbaka, ibland kan även en fast engångskostnad tillkomma.

Ytterligare fördelar är att du kan ansöka via mobil eller dator där du befinner dig under förutsättning att du har en bra internetuppkoppling. Svar omgående och snabba utbetalningar är andra fördelar som många som ansöker om räntefritt lån också uppskattar.

Nackdelarna med räntefria lån är väldigt få, om något ska påpekas så är det att lånesummorna som man kan ansöka om är betydligt lägre än vid andra typer av lån. Återbetalningstiden är oftast väldigt kort, 2-4 veckors återbetalningstid är inte onormalt.

Varför erbjuder vissa långivare mig att låna pengar räntefritt?

Idag så råder det en stenhård konkurrens bland banker och långivare på den svenska marknaden. Så var inte fallet tidigare när det i stort sett var de traditionella storbankerna som hade monopol på att låna ut pengar i Sverige, så är det inte idag.

Med en ständigt växande marknad där det ibland kan kännas som att nya långivare och aktörer poppar upp för varje dag som går så måste också dessa långivare konkurrera med varandra för att kunna få just dig som kund.

Med en väldigt hård konkurrens mellan företag så måste dessa också kunna locka med något väldigt speciellt för att du ska välja dom och inga andra, detta är anledningen till att fler och fler långivare erbjuder dig att låna pengar räntefritt. Du hittar alla dessa långivare hos oss här på sidan, glöm bara inte att jämföra deras villkor och krav noga innan du bestämmer dig för vilken eller vilka långivare som du vill ansöka om räntefritt lån hos.