Lån utan inkomst

Att få beviljat ett lån utan inkomst är inte helt lätt men är ändå fullt möjligt. Idag ser många kreditbolag i Sverige ofta till helheten kring din ansökan och till dina personliga förutsättningar att betala tillbaka när du ansöker om ett lån.

Vi har samlat alla långivare som kan erbjuda dig som låntagare ett lån med låg inkomst på ett och samma ställe så kan du spara både tid och pengar.  Ta några minuter och jämför långivarna och deras erbjudanden här nedanför och välj ett lån som passar dig. Har du ingen inkomst är det viktigt att leta efter billigaste lånen med låga räntor och avgifter.

Så här fungerar lån utan inkomst

Att kunna få låna pengar utan krav på inkomst och där en långivare accepterar detta är som sagt svårt. Alla långivare har också olika krav och villkor för att du ska kunna få ett lån beviljat, oftast så kan viktigt krav gälla att du behöver ha en viss taxerad årsinkomst.

Lån utan inkomst

Långivare brukar titta på inkomsten så man kan betala tillbaka lånet

Det många långivare gör är att se till din senaste taxerade årsinkomst, i Sverige så deklarerar man alltid sin inkomst ett år i efterskott. Om du på något vis blivit av med din inkomst och just idag inte har någon inkomst och är i ett akut behov av att låna pengar ändå kan få ett lån beviljat. Detta kräver i sådana fall att du också har en deklarerad inkomst för året innan som uppnår långivarens krav.

Vilka krav olika långivare har för att du ska få ditt lån beviljat hittar du alltid i informationen hos varje långivare här på sidan, just därför är det också så viktigt att du jämför lån och långivare innan du också skickar in din ansökan.

Anledningen till detta är att en kreditupplysning alltid tas och att skicka in en ansökan till en långivare som du inte uppfyller kraven hos för att kunna få ett lån beviljat kommer enbart innebära att du drar på dig en kreditupplysning helt och hållet i onödan.

Att vilja ansöka om lån med låg inkomst är vanligt. Här blir det också än viktigare att jämföra lån på marknaden med fördelaktiga räntekostnader så att du också vet om att du klarar av att betala ditt lån varje månad med din lägre månadsinkomst.

Låna pengar utan inkomst

Att låna pengar utan inkomst, alltså utan någon inkomst överhuvudtaget är som sagt väldigt svårt. Här är oftast möjligheten att hitta en långivare som ser till din taxerade inkomst från året innan och att du då hade en inkomst som når långivarens satta krav.

Här behöver man själv även fundera både en och två gånger på om ett lån verkligen är rätt beslut att ta. Om du har hamnat i en situation utan någon som helst inkomst så kommer det inte innebära att det blir lättare att klara av din privatekonomi, snarare tvärtom.

Ett lån ska alltid klaras av att betalas varje månad då det annars kan få jobbiga konsekvenser för hela din ekonomi, inte på i nuet utan också även på sikt. Det finns dock inga regler utan specifika undantag, detta kan vara när du vet med dig att din situation väldig snart kommer att förändras. Ett exempel på detta kan vara när du har fått en ny anställning och inom kort ska börja på ditt nya arbete, vid kommande försäljningar av bil, bostad, fonder, aktier m.m.

Lån utan fast anställning

Att kunna få ett lån utan fast anställning är fullt möjligt, faktiskt så finns till och med mycket goda chanser till detta. Idag så är det väldigt vanligt att många människor jobbar på kortare och tillfälliga anställningar och där man även kan ha flera tillfälliga anställningar som gäller under en viss tid av året, exempelvis vid timanställningar och sommarvikariat. Andra exempel på kortare anställningar kan vara projektanställningar och gravidvikariat.

Alla dess typer av korta anställningar blir som sagt än vanligare och det är också något som både banker och långivare numera även har full förståelse för. Så har du en eller flera anställningar som uppfyller den taxerade årsinkomst som din långivare kräver så finns det goda möjligheter för dig att också få ditt lån beviljat.

Här rekommenderar vi dig att först och främst också se över vad du har för årsinkomst för det föregående året, se också sedan till att den långivare som du vill ansöka till godkänner denna inkomst. Se även över hos vilka av dessa långivare som du kan få bäst räntekostnad ihop med övriga personliga villkor som du också tycker passar dig.

Du ansöker till din långivare genom att klicka på deras annons och fylla i de uppgifter som efterfrågas. Du får svar omgående på din ansökan och direkt på skärmen, samtliga långivare som du hittar här hos oss har också snabba utbetalningstider. Enklare och smidigare kan det helt enkelt inte bli.

Låna pengar med låg inkomst

Att vilja låna pengar med låg inkomst innebär att man kommer att ansöka om lån med en lägre kreditvärdighet. En lägre kreditvärdighet kan förutom en lägre inkomst också innebära faktorer som att man har flera gjorda kreditupplysningar, en eller flera betalningsanmärkningar och ett eller flera lån hos en eller flera olika banker och långivare.

Att ha en sämre kreditvärdighet innebär inte per automatik att man har en usel ekonomi men den kommer ändå innebära att få man sämre förutsättningar att få riktigt bra låneerbjudanden från olika långivare. Det främsta resultatet brukar oftast visa sig genom att räntekostnader brukar vara högre och lånesummor som man kan bli beviljad är lägre.

Genom att noga jämföra lån och långivare som matchar dina önskemål så kan du genom rätt val även göra att du sparar tusenlappar varje år i mindre utgifter för onödigt höga räntekostnader. Då en kreditupplysning också tas för varje ansökan som du skickar in så är det extra noga att du jämför och väljer ut endast en eller ett par långivare att ansöka till.

Vanliga frågor och svar om lån utan inkomst och lån med låg inkomst!

Hur snabbt får jag veta om jag får låna pengar med låg inkomst?

Du gör din ansökan via din dator eller din mobil och du får svar på din ansökan på skärmen omedelbart. De långivare som du hittar här på sidan har även snabba utbetalningar som oftast sker in på ditt konto inom någon till ett par timmar efter att du fått ditt lån beviljat. Hur snabbt lånet utbetalas beror även när på dygnet och när i veckan som du har ansökt.

Vissa långivare gör utbetalningar även under kvällstid och även under lördagar och söndagar. Det framgår klart och tydligt hos varje långivare som du kan hitta här hos oss om de utför utbetalningar under kvällar och helger.

Kan alla få lån utan fast jobb?

Nej tyvärr inte. Det är en rad olika förutsättningar som avgör om långivaren som du ansöker till kommer att bevilja dig ditt lån eller inte. Just därför så är det också otroligt viktigt att du ser över dina personliga förutsättningar och matcher detta på förhand med den långivare som du är intresserad av här på sidan.

Om dina ekonomiska förutsättningar inte överensstämmer med de krav som långivaren har, ansök då inte heller till dom. Detta komma enbart innebära att du drar på dig en kreditupplysning alldeles i onödan.

Se istället över vem eller vilka långivare som accepterar ett lån vars krav som du också uppfyller, det är även till någon av dessa som du ska ansöka till. Glöm heller inte bort att jämföra räntor mellan dessa innan du skicka in din ansökan.

Kan man låna pengar utan deklarerad inkomst?

Ja det är möjligt. Många långivare går efter vad du har haft för taxerad inkomst för det föregående året men det finns även långivare som ser till vad du tjänar just nu. Kan du uppvisa för långivaren att du har en stadigvarig inkomst just nu och tid framåt så finns möjligheter att få sitt lån beviljat trots att du inte har deklarerad inkomst från föregående år.

Innebär lån med låga krav från långivaren att en kreditupplysning inte görs?

Nej det gör det inte, en kreditupplysning måste alltid göras enligt lag och att en kreditupplysning inte görs är något som man aldrig kan komma ifrån. Viktiga här är att belysa att detta gäller oavsett lånesumma, långivare eller lånetyp.

Hur mycket pengar får jag låna?

Detta är olika från långivare till långivare och där dessa tar ett beslut efter den kreditupplysning som har gjorts, en svag kreditvärdighet innebär oftast att en lägre lånesumma kan lånas och en starkare kreditvärdighet att en högre summa kan lånas.

Hur mycket du får låna kan också bero på vilken lånetyp du vill ansöka om och om du ansöker om lånet själv eller om du har någon medlåntagare på ditt lån. Finns en eller flera borgensmän på lånet så kan detta också påverka hur mycket pengar som du faktiskt får låna.

När försvinner en kreditupplysning hos ett kreditupplysningsföretag?

En kreditupplysning ligger kvar i 12 månader, efter det så försvinner den automatiskt och är inte synlig hos något kreditupplysningsföretag i Sverige. Är man själv nyfiken på hur sin kreditvärdighet ser ut så finns det företag så erbjuder denna tjänst i Sverige, att använda deras tjänster påverkar heller inte din kreditvärdighet och ingen kreditförfrågan registreras.

Genom att använda deras tjänster så kan du också själv se hur många förfrågningar som finns registrerade på dig och när de kommer att försvinna. Om du har möjlighet att vänta ut till eventuella kreditupplysningar försvinner innan du ansöker om ett lån så kommer du också ha betydligt bättre chanser att få ett än fördelaktigare lån till lägre räntekostnad.

Går det att få en uppgift sekretessbelagd?

Du kan under vissa speciella förutsättningar få sekretess på en skuld som ligger för indrivning hos Kronofogdemyndigheten. När en uppgift blir sekretessbelagd så innebär det att uppgiften inte längre är offentlig för allmänheten att ta del av och att Kronofogden inte får lämna ut uppgiften. Bra att veta dock är att det tyvärr inte går att ansöka om sekretess. Om man uppfyllt kriterierna för att få sekretess så blir målet sekretessmarkerad när det blir avregistrerat. Ärendet blir avregistrerat när det avgjorts, vunnit laga kraft och inbetalda medel blir utbetalda.

Vad är det då för speciella förutsättningar som gör att skulden blir automatiskt sekretessmarkerad hos Kronofogden:

  • Att du har betalat hela skuldbeloppet med inklusive ränta, eventuell dröjsmålsavgift och grundavgift. Alternativt att ditt ärende har återkallats av fordringsägaren.
  • Att du inte får någon ny skuld under de följande två åren efter det att en skuld har sekretessbelagts av Kronofogden.
  • Att någon tidigare skuld inte registrerats de senaste två åren.

Kan jag låna pengar utan deklarerad inkomst under de senaste två åren?

Det är tyvärr mer eller mindre omöjligt. Att låna pengar utan inkomst är möjligt när du har en taxerad inkomst från det föregående året då många långivare ser till vad du tjänade där och då. Men att inte kunna uppvisa någon inkomst varken nu eller från det föregående året kommer att göra svårt att få lån hos någon långivare.