SMSlån är ett annat ord för snabblån, och innebär att en mindre summa pengar lånas över en kort tidsperiod. Smslånet är förhållandevis dyrt, men trots detta är låneformen på kraftig tillväxt i Sverige och övriga världen. Med detta sagt vill vi råda dig som överväger att teckna ett snabblån att göra en realistisk kalkyl för att du ska vara säker på att lånet kan återbetalas på utsatt och överenskommen tid. Genom att göra detta kommer lånet att kännas tryggare för dig som låntagare.

Lendax sammanställer Sveriges bästa sms-lån och krediter från ett stort antal populära och seriösa långivare. Vår vision är att ständigt kunna lista de mest förmånliga och billigaste lånen, men att dessutom erbjuda våra besökare en stor variation av billiga snabblån utan uc och andra krediter, där det finns något för alla typer av personer och behov. När man lånar pengar snabbt blir kostnaden nästan alltid hög hur man än vrider och vänder på det hela. Därför är det extra viktigt att endast teckna nya kreditlån om man inte har något annat val eller annat sätt att lösa situationen. 

Billiga sms lån

Smslån eller p2p-lån?

Bara i Sverige tas det varje månad tusentals så kallade smslån. Marknaden för dessa snabba tillskott i den privata ekonomin är för många ett nödvändigt ont, och så länge man kan betala tillbaka pengarna i tid är det sällan något problem. Dessa mindre lån ökar dock ständigt i popularitet, och i takt med detta blir även fler ärenden hos Kronofogden allt fler – undvik att bli en del av denna statistik genom att tänka efter innan du lånar. P2p-utlåning är en annan låneform som ökar kraftigt. Lånet fungerar på så vis att privatpersoner lånar ut pengar via en förmedling.

Finns gratis smslån?

Många ställer sig frågan om det finns smslån eller snabblån som inte bara ligger lågt i pris utan också är helt gratis. Vissa långivare erbjuder nya kunder ett lån helt utan kostnad. Om du har möjlighet att välja en av dessa alternativ är det självklart en fördel, men se till att du i så fall inte stöter på senare problem under din tid som kund hos dessa aktörer. Om lånet förblir obetalt är risken stor att kostnaderna ökar mycket fort.

Hur mycket kan man låna?

Smslån innebär ingen exakt lånesumma, men ett normalt spann är 1000-20 000 kronor som lånas under en period på allt från en månad till ett par år. Ett lån med en kredittid på 1 månad återbetalas i sin helhet efter periodens slut. Exempel: Du lånar 3000 kronor med en avgift på 450 kr. Summan att betala efter 1 månad blir då 3450 kr.

Smslån utan UC eller annan kreditupplysning

Vill du ta ett lån utan kreditupplysning? Då bör du söka efter lån som erbjuder just beviljade lån utan UC eller andra typer av kreditupplysningar. Dessa långivare beviljar normalt lån utan att ta dina tidigare ekonomiska problem med i beräkningarna. Tänk dock på att du ändå är ansvarig för att kunna återbetala lånet i tid.

Bekräftelse via telefon eller Bank-id

Tillvägagångssätten för hur olika aktörer bekräftar och verifierar dig som ansöker om lån skiljer sig. En del långivare ringer upp för att bekräfta att den ansökan som inkommit stämmer överens med de uppgifter du lämnar på telefon. Detta är dock inte något som alltid gäller. Somliga kreditinstitut väljer att låta dig identifiera dig med hjälp av bank-id. Bank-id är ett säkert sätt att visa att du är du, och detta är något som blir allt vanligare bland dessa långivare.

Ansökan upp till 6000 kronor

Att ansöka om smslån eller snabblån upp till omkring 6000 kronor innebär ofta större chans att bli godkänd. Flera långivare har upp till summor omkring 5000-6000 kr automatiserade processer för godkännande, vilket innebär att UC eller andra kreditupplysningar ibland kan lämnas utanför.

Smslån över 10 000 kronor

Smslån över 10 000 kronor eller summor på 20 000 kronor eller mer kräver ofta helt andra uppgifter om inkomst, tidigare betalningsanmärkningar eller problematik. Banken som lånar ut pengar vill helt enkelt vara säker på att du som lånar pengar via internet eller liknande kan betala tillbaka pengarna.

Tagged on: