Snabblån & pris – vad kostar snabblån egentligen?

Många förutsätter att ett snabblån genast blir hiskeligt dyrt och är förknippat med höga risker samt stora konsekvenser. Och även om det såklart är sant att ett snabblån alltid kommer vara dyrare än traditionella lånemodeller så går det faktiskt att komma undan relativt lindrigt. Billiga snabblån blir allt mer populära – så vad kostar snabblån egentligen?

snabblån-kostnad

Det varierar naturligtvis beroende på summan du lånar och när du är beredd att betala tillbaka den. Av den anledningen har vi valt att inte fokusera på specifika priser utan istället omsorgsfullt välja ut ansvariga kreditgivare baserat på en rad faktorer och där villkoren alltid är schysta. För att få en mer detaljerad prisuppfattning rekommenderar vi att du besöker respektive kreditgivares hemsida.

Innan man tar ett lån

Att ta ett lån är naturligtvis alltid förknippat med ett visst ansvar eftersom man trots allt hamnar i skuld hos någon. Att låna ansvarsfullt är egentligen rätt enkelt, och det handlar om att ta reda på information och detaljer om lånet i förväg. Exempelvis hur lång återbetalningstid det är, hur mycket man måste betala igen samt andra villkor för lånet. I kombination med välplanerade kalkyler för ens ekonomi så kan ett snabblån faktiskt öppna många möjligheter och lätta på ekonomisk tillfällig stress.

Hjälp – jag kan inte betala igen lånet!

Oroa dig inte, det viktiga är att du snabbt gör en avbetalningsplan för dig själv och lånet. Initialt så tillkommer det ofta enbart en dröjsmålsränta och eventuell påminnelseavgift. Det man bör passa sig för och vara extra observant på är att inte låta lånet vara obetalt till den grad att det gå vidare till kronofogden – eller ta fler lån för att betala igen det tidigare utan en klar översikt av ens framtida ekonomi.

Kreditupplysning – vad är det?

För att långivare ska kunna bilda sig en uppfattning av din ekonomiska situation så krävs ibland en så kallad kreditupplysning för man ska få låna pengar snabbt. Detta är inte alltid obligatoriskt och det finns långivare som inte kräver en kreditupplysning överhuvudtaget. Det är emellertid rekommenderat att vända sig till aktörer som kräver detta då det finns ett gemensamt intresse från båda håll. Annars finns det risk att lån beviljas fast man kanske egentligen inte har en ekonomisk grund för det – vilket kan vara en onödig stress på ens axlar. Särskilt om man har tidigare skulder samt betalningsanmärkningar.

Planera innan du lånar

Att planera inför ett lån, oavsett om det är ett sms lån eller andra snabba lånemodeller så är det alltid viktigt att noggrant budgetera i förhand. Att på papper ha klart för sig ens betalningsförmåga, hur mycket man realistiskt är beredd att betala igen samt hur ens privatekonomi ser ut i övrigt är mycket viktigt. Man gör sig själv helt enkelt en tjänst genom att spendera lite tid på att planera inför sitt lån. På så sätt undviker du eventuella komplikationer och oförutsedda överraskningar som ett förhastat lån kan medföra.

Billiga sms lån på nätet – hitta dem online

Billiga sms lån på nätet har alltid en prislapp satt av låneaktören. Det kan därför variera rätt kraftigt vad ett snabblån kan kosta. Somliga erbjudanden kan vara mer fördelaktiga med kortare återbetalningstid medan andra kan vara mer smarta att strukturera upp över en lite längre tidsperiod. På den här sidan kan du enkelt hitta alla de stora och etablerade kreditgivarna för att snabbt få en överblick av villkor som agerar i ditt bästa intresse.

Förlänga lån – hur?

Beroende på vilken kreditgivare du valt att vända dig till så kan det finnas möjlighet att få sitt lån förlängt. Detta innebär i praktiken att låneaktören har ett visst överseende med slutdatumet för ditt lån i relation till din betalningsförmåga. Ibland kan det vara en fördel att förlänga sitt lån och ibland kan det vara mer strategiskt att försöka få det undanbetalt så snabbt som möjligt. Det beror helt enkelt lite på hur ens ekonomiska situation ser ut för tillfället. Oavsett inom vilken kategori man landar så bör man aldrig utesluta förlängning av lån.

Längre återbetalningstid – aldrig en omöjlighet

Det är inte bara priset som skiftar beroende på vart du har valt att rikta din uppmärksamhet, något annat som du också kommer märka är att återbetalningstiden kan skilja sig åt. Den vanligaste modellen är att man återbetalar sitt lån inom en månad, d.v.s. 30 dagar. Det har emellertid blivit allt mer populärt att hitta lån med lång återbetalningstid på upp mot 60 och 90 dagar. Marknaden har helt enkelt utvecklats mer flexibelt och dynamiskt när det kommer till återbetalningstider – och inget är hugget i sten.

Tagged on: