Reseförsäkring via kreditkortet

Att ha en bra försäkring kan vara ovärderligt då du är på resande fot. Har du en hemförsäkring så har du ett gott grundskydd, du kan också komplettera den med en reseförsäkring som du tecknar via kreditkort. Se bara till att ditt skydd är heltäckande mot skador och allvarliga sjukdomar.

reseförsäkring

Att skaffa en reseförsäkring innan resan är en klok investering. Det kan bli mycket dyrt att vara oförsäkrad på resan. Om du vistas i USA och behöver intensivvård så kan du det kosta tiotusentals kronor per dygn. Om du behöver ambulansflyg hem ifrån Thailand så kostar det närmare 1 miljon kronor.

Inom EU så har du som EU medborgare alltid rätt till akut sjukvård. Inom övriga länder bör du alltid kolla upp med försäkringskassan vilka regler som gäller. Om du inte har någon reseförsäkring får du stå för hela beloppet själv. Om du har en hemförsäkring så ingår ett grundskydd i 45 dagar.

Betala resan med kreditkortet

Ett annat alternativ är att ta en reseförsäkring via kreditkortet, det kan du dock endast göra om du betalar resan med ditt kreditkort. Nästan alla banker erbjuder reseförsäkringar genom sina kreditkort. Villkoren varierar från bank till bank men oftast så måste du ha betalt minst hälften av resan med kreditkortet.

Du får då en reseförsäkring där det automatiskt ingår avbeställningsskydd samt olycksfallsförsäkring som kompletterar din hemförsäkring. Försäkringen kan ge dig ersättning för försenad ankomst och försenat bagage. Kortförsäkringen täcker olycksfall vid dödsfall eller invaliditet.

I allmänhet ingår inte kostnader för läkarvård, sjukhusvistelse, SOS hemtransport, rån eller överfall. Därför är det viktigt att du inte bara förlitar dig på din reseförsäkring med kreditkortet, utan skaffar ett fullgott skydd.

Din reseförsäkring bör innehålla följande:

  • Kostnader för vård vid akut sjukdom och olycka
  • Transportkostnader för hemtransporter med ambulansflyg hem till Sverige vid svårare skada
  • Skydd mot rån eller överfall
  • Rättskydd vid tvist i domstol

Vi rekommenderar även att man tar och läser mer om de turistmål man ska åka till innan man reser så att man undviker onödiga sjukdomar som skulle kunna ha förhindrats på grund utav vaccination mm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *